Haberler

Kandemir : PKK'nın Hedefinde Köy Korucuları Var

Güncelleme:

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, PKK'nın çözüm sürecinde korucuları hedef aldığını ileri sürdü.

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, terör örgütü PKK'nın çözüm sürecinde korucuları hedef aldığını ileri sürdü.

Kandemir, Mardin Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Derneğini ziyaret etti. Kandemir, burada yaptığı açıklamada, dün gece Şırnak'ta uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren geçici köy korucusu Hasan Caner'e yönelik silahlı eylemin terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.

Saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Kandemir, "Bizler federasyon ve tüm korucu camiası adına şehit olan köy korucumuz Hasan Caner'e Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyoruz" dedi.

Çözüm sürecinin başladığı 2012 yılından bu yana terör örgütünün Şırnak'ta 7 korucuyu şehit ettiğini kaydeden Kandemir, şunları söyledi:

"Son zamanlarda bölgede korucularımıza yönelik psikolojik baskılar, silah bırakmaları için yapılan tehditler, örgüt tarafından gönderilen mektuplar, 30 yıldır namusu şerefi ve onuru için kahramanlık yapan ve camiasından bin 800'e yakın şehit veren biz korucuların moral ve motivasyonunu son derece bozmuştur."

Köy korucularının terör örgütü PKK'ya karşı güvenlik güçleriyle beraber omuz omuza çatıştıklarını, barış sürecinde de desteklerini esirgemediklerini belirten Kandemir, şöyle konuştu:

"Bu süreç zarfında maalesef korucularımız katledilmektedir. Örgüt dağdan rahat bir şekilde inip şehirde korucularımızı şehit ediyor, bir an önce o bölgede operasyon emri verilip korucularımız ile beraber o bölgenin ablukaya alınması lazım. Ne yazık ki bu süreçte zarar gören ve yıpranan hep korucu camiası olmuştur. Korucularımızın mağduriyeti bizleri derinden üzüyor. Bu süreç başladığı günden beri hep korucularımız teröre hedef olmuştur."

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Kandemir Türkiye Mardin Şırnak Politika Güncel Haberler

title