Haberler

Silopi Belediye Başkanvekili Yıldırım: Ses Bombaları Bir Komplodur

Güncelleme:

Şırnak'ın Silopi İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yıldırım: Bu saldırılar, şahsıma karşı yapılmış bir komplodur dedi.

Şırnak'ın Silopi İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Emin Toğurlu ve meclis üyelerinin evlerine ses bombalarının atılması ile ilgili düzenlenen halk toplantısında konuşurken, saldırıların kendisiyle ilgisi olmadığını belirterek, "Bu saldırılar, şahsıma karşı yapılmış bir komplodur" dedi.

Silopi Laleş Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen halk toplantısına Silopi Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı halk toplantısında konuşan Belediye Başkanvekili Hüsnü Yıldırım, 2 hafta kadar önce bir belediye başkan yardımcısı ve bazı meclis üyelerinin evlerine ses bombaları atıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Bu saldırının partiyle kesinlikle bağlantısı yoktur. Bunu adımız gibi biliyoruz. Bu komployu yapan kişiler, sadece halkı kışkırtmak için çalışıyorlar. Sizin de bildiğiniz gibi içimizde her aileden fertler vardır. Yapılan bu pis davranış, bizim tamımıza karşı yapılmıştır. ya o atılan bombalardan biri, bir aile efradına zarar verseydi? Çok şükür en ufak bir yaralanma bile olmadı. Olsaydı eğer, bunun hesabını parti mi verirdi? Hayır. Bunun hesabını parti vermezdi. Biz hepimiz bu partinin üyeleriyiz, içimizdeki o insanlar, aramıza bozgunluk koymak istiyorlar. Siz değerli halkımız, bu komplolara gelmeyin. Bu kişiler sadece halkın huzurunu bozmak için çalışıyorlar. Biz bu olayı nefretle kınıyoruz. Emniyet güçlerimizin bir an önce bu saldırganları yakalamasını istiyoruz."

Başkan Vekili Yıldırım daha sonra belediye faaliyetleri hakkında açıklamada bulunduktan sonra toplantı sona erdi.

BDP'li Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu'nun KCK operasyonları kapsamında 23 Eylül 2012'de tutuklanması ardından, başkanvekilliği için belediye meclis üyelerinin yaptığı oylamayı BDP'li Hüsnü Yıldırım kazanmıştı. Yapılan oylamada AK Partili bir meclis üyesinin de Yıldırım'a oy vermesinden sonraki süreçte Yıldırım, BDP Genel Merkezi tarafından 28 Şubat 2013 tarihinde partiden ihraç edildi. Bu karara rağmen başkanvekilliği görevinden ayrılmayan Yıldırım, ihraç kararını sert dil ile eleştirerek, karardan Muş Milletvekili Demir Çelik ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'i sorumlu tutarak onlar için, 'Yargısız infaz timi' demişti.

MSY(GG/İD) - Şırnak / Silopi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüsnü Yıldırım Şırnak Silopi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title