Haberler

Bilecik'te sigarayı bırakan 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek

Güncelleme:

Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, 'bırak kazan' adını verdikleri kampanyayla, sigarayı bırakanlar ve 1 ay süreyle içmeyenler arasından çekilişle 4 kişiye çeyrek altın hediye edileceğini açıkladı. Kampanyaya katılmak için kan ve solunum testleri ile birlikte en 1 şahidin gerektiğini belirten Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya da kampanyaya destek vererek, "Esasen biz hemşehrilerimize altın kazanmayı değil hayatlarını, sağlıklarını kazanmayı vadediyoruz" dedi.

Bilecik Valiliği koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, 31 Mayıs dünya tütünsüz günü etkinlikleri kapsamında sigara bıraktırmayı özendirmek ve farkındalık yaratmak için kampanya başlattı. Bu kapsamında 'bırak kazan' adı verilen kampanyada sigarayı bırakıp 1 ay süreyle sigara içmeyenler ve diğer tütün ürünlerini kullanmayanlar arasında yapılacak kura ile 4 kişiye çeyrek altının hediye edileceği açıklandı.

EN AZ 1 ŞAHİT GEREKİYOR

Kampanyaya katılanlara bir ayın sonunda İl Sağlık Müdürlüğü'nce kan ve solunum testi yapılacağı belirtilirken, sigarayı bıraktıklarına dair en az bir şahit göstermeleri istenecek. Başvuruların ise Bilecik Valiliği internet sitesi üzerinden yapılacağı belirtildi.

Bilecik'te sigarayı bırakan 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek

"KAN VE SOLUNUM TESTLERİ İLE TEYİT EDİLECEK"

Bilecik Valisi Kemal Kızılkaya, bir ay sigara içmeyenlerin bağımlılıktan büyük ölçüde kurtulduğunu ifade ederek, "Kampanya vesilesiyle ilimizde sigara içenler arasında birbirlerine destek olabilecekleri olumlu psikolojik bir iklim ve tatlı bir rekabet ortamı oluşturmak istiyoruz. İlimizde böyle bir kampanya başlatarak hemşehrilerimizin bu bağımlılıktan kurtulmalarına vesile olmak istiyoruz. Süreç sonunda çekilecek kurayla belirlenecek, istikrar ve azim göstererek sigarayı bıraktığı kan ve solunum testi sonuçları ile beraber şahitlerle de teyit edilecek, 4 şanslı hemşehrimize sembolik bir ödül olarak çeyrek altın hediye edeceğiz. Esasen biz hemşehrilerimize altın kazanmayı değil hayatlarını, sağlıklarını kazanmayı vadediyoruz" dedi.

Bilecik'te sigarayı bırakan 4 kişiye çeyrek altın hediye edilecek

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Bilecik Valiliği Bilecik Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title