Haberler

Şiddetli Rüzgar Yelkenli Yatı Karaya Sürükledi

Marmaris Körfezi'nde denizin rengi, derelerden gelen çamurlu su nedeniyle kahverengiye döndü.

Marmaris Körfezi'nde denizin rengi, derelerden gelen çamurlu su nedeniyle kahverengiye döndü. Denizin her sel sonrasında renk değiştirdiğini belirten Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nedim Özdemir şunları söyledi: "Marmaris'te dereler ıslah edilmeyip insanlar bilinçlendirilmedikçe bu seller ve toprak kaymaları devam edecek. Görüntüye bakarak deniz kirlendi demek yanlış olur. Önemli olan çamurun dibe çöküp çökmemesi. Denize gelen partiküller yani çamur ile diğer atıklar körfeze çöktüğü zaman derinlik azalıyor. Denizin sürekli dolmasıyla birlikte alttaki su sirkülasyonu azalır. Bu sayede de dipte birikenler kalıcı olur. Bunları önlemek için mutlaka bir üniversite ile birlikte ilgili kurum ve kuruluşlar ortak çalışma yapmalı."

DERE YATAKLARI DERİNLEŞTİRİLSİN

Doç. Dr. Özdemir, dere yataklarının her tarafının betonlaştırılmasının da zararlı olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Derelerden gelen partikülleri önlemek için, dereler birkaç yerde derinleştirilmeli. Derinleştirilen yerlere kırık taşlar döşeyerek süzgeç görevi görebilecek geçirgen bir zemin yaratılabilir. Bu kırık taşlar sayesinde suların getirdiği partiküllerin çok büyük bir bölümü denize ulaşmayıp bu geçirgen taşlar üzerinde kalır. Buraların da yetkili kurumlarca sık sık temizlenmesi suretiyle de sorun ortadan kalkmış olur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muğla Üniversitesi Marmaris Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title