Haberler

Sgk İl Müdürü Göktaş Kayıt Dışı İstihdamı Değerlendirdi

Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, kayıt dışı istihdam konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, kayıt dışı istihdam konusunda değerlendirmelerde bulundu. Göktaş, 2008-2013 yılları arasında 1 milyon 200 bin kişinin kayıt altına alındığını söyledi.

İstanbul Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Murat Göktaş, Sosyal Güvenlik Kurumu haftası nedeniyle bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Murat Göktaş, Sosyal Güvenlik Haftası'nın amacının, toplumda sosyal güvenlik bilincinin yaygınlaştırılmasına vatandaşların sigortalı çalışmanın önemini ve geleceğiyle ilgili bilinçlenmesi öncelikli amaçlarının arasında olduğuna değindi.

Murat Göktaş, "2005 yılında SSK'ya ait bütün kurumlar, sağlık tesislerinin tamamı Sağlık Bakanlığına verildi. O zaman ki SSK, sağlık hizmetlerinde çıkıp, sigortalılar için sağlık hizmeti satın almaya başladı. Aynı zamanda şu da oldu eskiden SSK, kendi ilaçlarının önemli bir kısmını Şişli'de bulunan ilaç fabrikalarından üretiyordu ve kendi hastanelerine dağıtıyordu. Bu fabrikalar kapatıldı sigortalıların tamamı serbest eczanelerden ilaç almaya başladı. Bu da sağlığa ulaşımı da beraberinde getirdi" dedi.

Göktaş, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle birçok faaliyet yaptıklarını belirterek, "Paneller eğitimler düzenliyoruz. Kurumumuzun bu yıl en çok üzerinde durduğu konu ilköğretim öğrencilere animasyon ve çizgi film şeklinde sosyal güvenlik bilincini oluşturmaya yönelik olarak bir çalışmamız var. Yaklaşık İstanbul'da 30 bin civarında broşür ilkokul öğrencilerimize dağıtacağız" diye konuştu.

"GENÇLERİ SOSYAL GÜVENLİK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİYORUZ"

Yaşlıların bir sosyal güvenlik bilinci olduğunu bu yüzden hedef kitle kendilerine gençleri

seçtiklerini ifade eden Murat Göktaş şunları söyledi;

"Çünkü gerçekten kayıt dışı istihdamla mücadele ve sosyal güvenlik bilincinin oluşturulması sosyal güvenlik kurumu ve ülke ekonomisi için çok önemli. Genelde yaşlı nüfusun azda olsa sosyal güvenlik bilinci var. Sosyal güvenlik bilinci biraz azalıyor. Bu yüzden hedef kitle olarak gençleri seçtik. Gençleri bir şekilde mutlaka bu konuda eğitmemiz gerekiyor. Kayıt dışı istihdamı azaltmayı düşünüyoruz, bununla birlikte bütün kesimler fayda görecektir."

"SGK'DA 1 MİLYON 200 BİN KİŞİ KAYIT ALTINA ALINDI"

Kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında ciddi çalışmaları olduğunu belirten Göktaş, "Özellikle 2008 yılında sosyal güvenlik reformu ile her ilde bir kayıt dışı servisimiz oluştu. Yaklaşık 60 tane kurumla bir protokolümüz var. Altyapının birlikte kullanılması neticesinde kayıt dışılıkta ciddi mücadele yapıldı. 2008 ile 2013 yılları arasında SGK'da 1 milyon 200 bin kişi kayıt altına alınmıştır. Bu çok ciddi bir rakamdır. 2012 yılı için sadece İstanbul'da 49 bin kişi kayıt altına alınmıştır. Bu kayıt altına alınmada birçok faktör vardır" dedi.

Bugün emekli aylıkları 20 gün civarında bağlanmaya başladığını belirten Sosyal Sigortalar Kurumu İstanbul İl Müdürü Murat Göktaş, biraz daha emekli sandığında yapılacak çalışmalarla bu sürecin 15 güne ineceğini söyledi.

E-reçete sistemi hakkında da bilgi veren Göktaş, "E-reçete sistemiyle birlikte zaten birçok şey elektronik altyapıya taşındı. Hem koruma anlamında hem de kağıt israfından kurtulmuş olduk. Heyet raporuyla ilaç alan hastalarımızın ilaçları bittiği zaman 6 ay içerisinde tekrar eczaneye gidip ilaç alabilecek" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Murat Göktaş İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title