Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Erzincan'da "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı" dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzincan'da "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı" dolayısıyla tören düzenlendi.

Garnizon Şehitliğinde, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş ve Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy'un şehitliğe çelenk bırakmasıyla program başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışıyla devam eden törende Erzincan Valisi Ali Arslantaş, şehitlik defterini imzalayarak, 102 yıl önce vatan varlığına kasteden mihraklara karşı onur ve istikbalden asla taviz verilmeyeceğinin gösterildiğini söyledi.

Arslantaş şöyle devam etti:

"15 Temmuz darbe girişimine karşı ülkemizin dört bir yanında gösterilen kahramanca direniş 102 yıl evvel Çanakkale savaşımızı zafere taşıyan irade ve ortak imanın tecessüm etmiş halidir. Ülkemizin demokrasisini bağımsızlığını ve meşru yönetimini hedef alan iç ve dış odaklar 15 Temmuz gecesi milletimizin cesareti ve direnişi sayesinde bir kez daha hezimete uğramıştır.

248 şehit ve 2 bin 193 gazimizin kanı pahasına elde ettiğimiz demokratik kazanımları koruyarak 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacağız." dedi.

Vali Arslantaş, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Savaş, Belediye Başkanı Başsoy, Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram ve protokol şehit mezarlarına karanfil bırakmasıyla buradaki program sona erdi.

Vali Arslantaş ve beraberindekiler daha sonra Müftülük konferans salonunda Ertuğrul Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programa katıldı.

Törende konuşan Erzincan Valisi Arslantaş, Çanakkale Zaferi'nin kahraman Türk askerlerinin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Daha sonra Çanakkale Zaferi'nin anlatıldığı "Taze Fidanlar" isimli oratoryo ve şiir dinletisi ile program son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Cemalettin Başsoy Serdar Savaş Erzincan Ordu Politika Güncel Haberler

title