Haberler

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank, Ytü'de Anıldı

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank, görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törenle anıldı.

Şehit Prof. Dr. İlhan Varank, görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Eğitim Fakültesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törenle anıldı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü'ndeki Yunus Emre Konferans Salonu'nda, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, arkadaşları ve öğrencileri Varank'ı anlattı.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, etkinlikte yaptığı konuşmada, Varank'ı kısa süre önce tanıdığını dile getirdi.

Şahin, insanların yaşadığı gibi öleceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Rektörlük seçimleri sebebiyle kendisiyle oturduk ve konuştuk. İnsanın kalitesini, ölümünden sonra daha iyi anlayabiliyorsunuz. Onu tanıyan ve tanımayanların kalbinde bir sevgi oluştu. Şehitlik de hocamızın geçmiş yaşamının bir finali. Hocamız 2. Kurtuluş Savaşı'nın ilk şehitlerinden. Bu darbe değil, vatanı bölme ve yutma harekatıydı. İlhan Hocamız, bizim gözümüzde böyle anlaşılmalı. Hocamızı, YTÜ'de yaşatacağız. Bu bizim görevimizdir."

Varank'ın anısının yaşatılmasının bütün ülkenin sorumluluğu olduğunu ifade eden Şahin, üniversite olarak daha fazla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Şahin, Varank'ı sonsuza dek unutmayacaklarını vurgulayarak, İlhan Varank ismini başka yerlerde de yaşatacaklarını kaydetti.

Şehitleri sevmenin imandan olduğunu aktaran Şahin, "İlhan Hocamız, bizim için semboldür. Adını kıyamete kadar yaşatacağız. Bizim önderimiz ve ilkimizdir." diye konuştu.

Asan: "Onu katleden iblisleri lanetliyorum"

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan da Varank'ın çok değerli bir akademisyen olduğunu dile getirdi.

Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Asan, "Kanlı darbe girişimi esnasında onu kaybettik. Şehitlik mertebesi, onu seçti. Hepimizin geleceği için kurşunlara siper etti kendisini. O gece Whatsapp grubundan mesaj atmıştı, insanların korkmaması için. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bütün öğretmenlere ve adaylarına öğretilmesi gereken de budur." ifadelerini kullandı.

"Onu katleden iblisleri bir kez daha lanetliyorum. Hainlerin cezalandırılacağına inanıyorum." diyen Asan, Varank'ın hayatı boyunca düzgün bir yaşam sürdüğünü bildirdi.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya ise Prof. Dr. Asan'ın sözlerinin kendisini son derece etkilediğini belirterek, Varank hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

15 Temmuz akşamında Varank'ın toplumun akademik camiası adına şehit olduğunu söyleyen Çetinkaya, "İlhan Hocamız toplumun geleceği için canını verdi. Büyük bir kahramandır o. Ailesine, anne ve babasına, çocuklarına minnettarız." dedi.

Etkinlikte, Varank'ın birlikte görev yaptığı akademisyenler de duygu ve düşüncelerini aktardı.

Konuşmaların ardından, Varank'ın çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin düşüncelerinin yansıtıldığı bir video gösterildi. Varank'ın hayatını anlatan bir videonun da gösterildiği etkinliğe gelenlere, karanfil ve özel kitap ayraçları dağıtıldı.

Etkinliğe, şehit Prof. Dr. İlhan Varank'ın eşi Saadet Varank, kayınvalidesi Emine Okumuş, kayınpederi Vehbi Okumuş, Fatma Varank ve Murat Varank ile yakınları katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Yıldız Teknik Üniversitesi Fatma Varank Bahri Şahin Aşkın Asan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title