Haberler

Şehit Onbaşı Mesut Demir Dualarla Anıldı

Güncelleme:

Bitlis'in Hizan ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirmeleri sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir'in toprağa verilmesinin ardından bir hafta geçti.


Geçtiğimiz hafta Bitlis'teki terör saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Mesut Demir, memleketi Balıkesir in Sındırgı ilçesi Şerif Paşa Camiinde ve Dedeler mahallesinde Sındırgı Belediyesi tarafından düzenlenen mevlid-i şerif ve lokma hayrında dualarla anıldı.

Bu sebeple şehit Onbaşı Mesut Demir harına Sındırgı Belediyesi tarafından Sındırgı ilçesi Şerif Paşa Camiinde ve şehidin baba ocağı Dedeler mahallesinde Cuma namazı öncesinde mevlid-i şerif okunarak ve lokma hayrı gerçekleştirdi. Şehidin ailesi ise program öncesi Sındırgı Belediye Personeli tarafından tedavi gördükleri Balıkesir Devlet Hastanesinden alınarak Şerif Paşa Camiine getirildi.

Düzenlenen programa Şehit Onbaşı Mesut Demir'in babası Bekir Demir, Annesi Ayşe Demir ve akrabaları, Balıkesir milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Sema Kırcı, ilçe kaymakamı Ercan Ateş, belediye başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti ilçe başkanı Mustafa Atla, ilçe müftüsü Halil Hazar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Bugün bir hafta önce şehadet şerbetini içen Mesut Demir kardeşimizin lokma hayrını gerçekleştirdik. Sındırgı'lılar şehidine sahip çıktı ve babası ile beraber de Şerif Paşa camiinde Cuma namazını kıldık. Rabbim bütün şehitlerimize bugün olanlara hepsinin mekânlarını cennet eylesin. Allah bu memlekete bir an önce terör ve buna benzer ne kadar memleket ve bayrak düşmanı varsa yok eylesin. Ülkemizin birlik ve beraberliğini daim eylesin. Rabbim böyle acılar göstermesin hiçbirimize. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun." Sözlerine yer verirken;
Şehit Onbaşı Demir'in babası Bekir Demir"Vatanımız sağolsun. Allah devletimize dirlik versin, Al bayrağımızı indirtmesin. Bizi yalnız bırakmayan vekilimize, belediye başkanıma, devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum. Allah bizlere sabır versin, askerlerimize güç kuvvet versin, yavrumun mekânını cennet eylesin." Dedi.

Aileyi ziyaret eden milletvekili Kırcı ise"Sen şehit babasısın. Hepimizin babasının. Siz şehit annesi, şehit babası oldunuz çok şerefli bir şey. Bir sürü insanın evladı bugün hain oldu, hiç kimsenin yüzüne bakamıyor. Sen göğsünü gere gere diyorsun ki ben şehit babasıyım. Biz evladımızla sizlerle gurur duyuyoruz. Allah sizlerden razı olsun. Tüm şehitlerimizin mekânını cennet eylesin." Dedi. Şehit babası Demir ise milletvekili Kırcı vasıtası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selamlarını iletti.
Program ilçe müftüsü Halil Hazar tarafından yapılan dua ile son bulurken, Balıkesir milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı üyesi Sema Kırcı, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, İlçe Kaymakamı Ercan Ateş ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Atla ile birlikte şehit ailesine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca gönderilen yardım çekini takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bekir Demir Mesut Demir Sema Kırcı Bitlis Güncel Haberler

title