Haberler

Şehidin Odası Müzeye Dönüştürüldü

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 30 Ağustos 2009 tarihinde şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in evinin bir odası, müzeye dönüştürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 30 Ağustos 2009 tarihinde şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in evinin bir odası, şehide ait eşyaların sergilendiği müzeye dönüştürüldü.

Gazipaşa Mahallesi, 1939 Sokak'taki 'Şehit Evi'nin açılış törenine; Kaymakam Hasan Göç, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Yavuz Bulut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, İlçe Müftüsü Hayri Erenay ve bazı müdürler, mahalle sakinleri ile Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in ailesi katıldı.

Şehit Evi'nin açılış töreninde konuşan Jandarma Komutanlığı'nda görevli Başçavuş ve Proje Koordinatörü Hasan Er, ölümün çok acı, ağır ve soğuk bir kelime olduğunu ancak vatan ve görev aşkı için olursa anlamının farklı ve adeta gıpta edilecek bir rüya olduğunu ifade etti. Er, "Şehitlerimiz hain ellere karşı sıkılmış birer yumruk gibidir. Şehidimizin anıları, silahlı kuvvetlerimizin tüm mensuplarının yüreğinde ve yurdumuzun her köşesinde varlığını hissettirmektedir. Bu vatana ve görevine canını adamış senin gibi bizler de sizlerden almış olduğumuz güç, azim ve irade ile bizlere emanet ettiğiniz kutsal vatan topraklarını, milletimizin birlik ve beraberliğini demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatacak ve sizlerin feragat ve fedakarlıklarınızı büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız. Kalbindeki vatan sevgisi ve vazife aşkı uğruna, görevini hayatı pahasına yerine getiren şehidimizin kutsal emanetini yarınlarımıza da aynı fedakarlık duyguları içinde taşımakta kararlı olduğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın. Vazife uğruna gerektiğinde canımızı feda etmekten çekinmeyeceğiz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun" dedi.

Daha sonra konuşan şehit Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken'in babası Hüseyin Güleken, tüm şehitlere ve oğluna Cenabı Allah'tan rahmet dileyerek, 'Şehit Evi' açılışına katılan herkese teşekkür etti.

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay da yaptığı duada, "Şehitlerin sayesinde bu topraklar yüz yüzyıllar boyu bizlere vatan olmuştur. Onlar şehitlik mertebesine ererek cennette kendilerine ayrılan yerdeler" dedi.

Şehit Evi'ndeki müzeye dönüştürülen oda protokol üyeleri tarafından gezilirken, şehidin annesi Münevver Güleken oğlu için evinin bir odasında oluşturulan müzeyi gezdi, Aydın Güleken'in görevi esnasında giydiği askeri kıyafetleri koklayarak gözyaşı döktü. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Er Şemdinli Hakkari Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title