Haberler

Seçim yayın yasakları başladı

Güncelleme:

Yerel seçimlerde yayın yasakları bu geceden itibaren başladı. Seçim gününe kadar devam edecek bu süre zarfında yayın organlarında siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılmayacak.

31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, oy verme gününden önceki son 24 saatte (bu gece yarısından itibaren) herhangi bir partinin ya da adayın siyasi reklamı yayınlanamayacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK), Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 31'inci maddesinde yer alan siyasi reklamlara ilişkin usul ve esasları belirlediği kararına göre, yayın yasakları bu geceden itibaren başlayıp, oy verme günü olan 31 Mart Pazar günü YSK tarafından açıklanacak saate kadar sürecek.

Seçim yayın yasakları başladı

SEÇİM SONUÇLARINA İLİŞKİN TAHMİN VE YORUM YAPILMAYACAK

Bu süre zarfında televizyon ve radyolar ile her türlü yayın organları tarafından siyasi reklam, seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yayın yasağı kapsamında sayılacak.

ADAYLARIN PROPAGANDA FAALİYETLERİ SAAT 18.00'A KADAR YAYINLANABİLECEK

Yayın organlarında, seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetleri ise yarın saat 18.00'e kadar yayınlanabilecek.

RTÜK de "YSK kararları gereği bugün saat 23.59'dan seçim gününe kadar siyasi reklamların yayınlanmasının yasak olduğu, medya hizmet sağlayıcı kuruluşların, yarın saat 18.00'e kadar seçime katılan siyasi partiler ile adayların sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda faaliyetlerini yayınlayabilecekleri" konusunda uyarı yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Medya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (7)

Ahmet Aydın null:

inşallah istanbul da kurum kazanır eko paket olur

23
47
yanıtYanıtla
okan:

kurum kazanırsa, belediyedeki işin hazır galiba! kadrolar komple değişir, genelde hiç iş yapmayan maaş günü ortaya çıkan ATM çocuklarını doldururlar belediyeye. sende bunlardan birisisin galiba???

yanıt2
yanıt3
Orhan Özsoy:

Hadi bakalım hayırlısı olsun

45
1
yanıtYanıtla
BURHAN:

arkadaşlar yaklaşık bir aydır bangır bangır gezen araçlar bütün direklere asılan bor boy afişlerden etkilenip oyunu değiştiren var mı yazık günah değil mi bütün partiler için yazıyorum bu seçim bütçesi hepinize haram olsun

9
0
yanıtYanıtla
Engin Durmaz:

Seçim için bayrak asmak filan yasaklanmalı

7
1
yanıtYanıtla
Amokachi:

Alkol yasağı da var mı? İçiyorum da. Zil zurna.

1
4
yanıtYanıtla
Umut Atalay:

Ne seçimmiş be arkadaş ya tek derdimiz bumu

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title