Haberler

Sebahattin Yılmaz İz Bırakan Haberleri

DOĞAN HABER AJANSI- DHA Van Bürosu'nda 18 yıldır görev yapan Sebahattin Yılmaz, bir çok başarılı habere imza attı.

Sebahattin YILMAZ İZ BIRAKAN HABERLERİ

DOĞAN HABER AJANSI- DHA Van Bürosu'nda 18 yıldır görev yapan Sebahattin Yılmaz, bir çok başarılı habere imza attı. Van'da 1994 yılında 56 kişinin öldüğü uçak kazasında, tipi altında enkaz bölgesine ilk ulaşan gazeteci olan Sebahattin Yılmaz'ın, Bahçesaray Belediye Başkanı'nın kaçırılması, 33 askerin şehit edilmesi, Nemrut'ta kaçırılan Fransız turistler haberleri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

DHA muhabiri Sebahattın Yılmaz, görevi gereği cok sayıda acı olayı da yerinde izlemiş, binlerce okura ulaştırmıştı. Bu acı olaylardan biri Van'ın Gevas İlcesi'nde PKK teröründe şehıt düsen askerler için 15 Eylül 1997 tarihinde düzenlenen cenaze töreniydi.

Yılmaz, soyadı gibi engellerden yılmayarak, kar, soğuk demeden Van'ın neresinde haber varsa oradaydı. Bunlardan biri Saray İlçesi'nde o tarihte Kaymakam Yılmaz Arslan'ın 28 Aralık 1997'deki atlı makam kızağı haberiydi. Buna benzer haberlerden biri de 1 Nisan 1998'de teröristlerin peşindeki Özel Harekat Şube polislerinin operasyonuydu.

Sebahattin Yılmaz'ın ses getiren haberlerinden biri 8 Ağustos 1988 tarihinde PKK'nın kaçırdığı Bahçesaray Beledıye Başkanının ayakkabısı ile döndüğüne ilişkin haberdi.

Yılmaz, Van'ın Baskale İlcesi'nde 21 Mart 1999'daki 'canlı bomba' eyleminden hemen sonra olay yerine giderek gelişmeleri yerinde izlemiş ve aktarmıştı.

2000 yılı Şubat ayında çıkan çatışmada yakalanan İsmail Balka ve Gurbel Aldemir'e tatbikat yaptırılmış, cinayeti itiraf eden Aldemir olay yerinde yapılan tatbikatta öfkeli bir grup tarafından neredeyse linç ediliyordu. DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz, her olayda olduğu gibi buradaki gelişmeleri de tüm ayrıntıları ile sütunlara taşımayı bilmişti.

DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz'ın 21 Nisan 2001 tarihli bu haberinde Van'a giden Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın "Din ile bilimin arasında bir bağlantı kurularak depremin çözüme kavuşacağına inanıyorum" diyen bir öğretmene verdiği yanıtta, "Bırak bu batıl inancı" sözleri aktarılmıştı.

Sebahattin Yılmaz, Van'da haber neredeyse oradaydı. DHA muhabiri Yılmaz, savaştan kaçan 19 Afgan'ın umuda yolculuğunun 2002 yılı Mayıs ayı sonlarında ölümle sonuçlanması üzerine bu acı haberi tüm ayrıntıları ile gazete sütunlarına aktarmıştı.

DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz, 7 Haziran 2003'te Türkiye Ermenileri Patriği 2'nci Mesrab Mutafyan'ın o dönem büyük ilgi çeken 3 günlük gezisini adım izlemişti.

Türkiye, 2004 yılının son günlerinde acı uçak kazası ile sarsılmıştı. Van'a düşen 56 yolcunun yaşamını yitirdiği kaza yerine ilk ulaşan gazetesi DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz'dı. Türkiye, bu acı olayın fotoğrafını Sebahattin Yılmaz'ın objektifi ıle izledi.

DHA muhabiri Sebahattin Yılmaz imzasını taşıyan önemli haberlerden biri, Van'daki 100'üncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yucel Aşkın'ın 2005 yılı Temmuz ayı ortalarında yakalanması ile birlikte düzenlenen operasyonla yakalanması ve perde arkasındaki gelişmelerdi.

2008'in en fazla konuşulan olaylarından biri eski milletvekili Mustafa Bayram'ın damadının zehir tüccarı çıkmasının haberini yapan isimdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title