Haberler

Hakim karşısına çıkan Gülşen, savunmasını yaptı: Gülşen olmanın cezalandırılmasını yaşıyorum

Güncelleme:

Konserinde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan Gülşen Çolakoğlu, hakim karşısına çıktı. Kurulan güvenlik bariyerlerinde salona giren şarkıcı, savunmasında "Ben bütün bunları hayatta Gülşen olarak var olmamın cezalandırılması olarak görüyorum. Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım. 5 gün Bakırköy cezaevi, 15 gün evde olmak üzere 20 gün hapis cezası aldım" dedi.

Ataşehir'de 30 Nisan 2022'de verdiği bir konserde İmam Hatip Liselilere yönelik sözleri nedeniyle hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan dava açılan şarkıcı Gülşen Çolakoğlu, hakim karşısına çıktı. Gülşen için adliye koridorunda güvenlik bariyerleri konularak önlem alındı. Gülşen kimseye görünmeden mahkeme salonuna alındı. İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan Gülşen Çolakoğlu ve 14 şikayetçi katıldı. Ayrıca Kadın ve Demokrasi Derneği(KADEM) avukatları da hazır bulundu.

"ARKADAŞIMLA ŞAKALAŞTIM, ÜZERİME ATILI SUÇU İŞLEMEDİM"

Savunma yapan Gülşen, "Bu konuda daha önce de ifadeler verdim. Tekrar ederim suçsuzum. Yargılama sonunda beraat edeceğime inanıyorum. Bütün konu sahne içinde bir arkadaşımla şakalaşmadan ibarettir. Sahnedeyken dinleyicilerin arasına katılmak istedim. Kalabalıkta bu mümkün olmadığından sahnedeki arkadaşlarımdan birini beni seyircilerin arasına taşımasını istedim. Bir arkadaşım şaka olarak 'seni imam taşısın' dedi. İmam da aramızda bu lakapla anılan Miraç Çelenk'tir. Bu lakabın özel bir anlamı yok. Sahne şovlarında sıklıkla şakalaştığımız bir arkadaşımızdır. Sahne heyecanının getirmiş olduğu refleksle, sahne üzerindeki iki kişi arasındaki diyalogtur. Hatta diyalog kendisi diye bitmektedir. Bunu söylerken ne üçüncü bir şahıs ne bir sosyal sınıf ve kesimi hedefledim. Tekrarlamadım altını çizmedim alkışlatmadım sonra tanıtım amacıyla kullanmadım dolayısıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik tavrı sergilemedim. Niyetim asla bu olamaz, üzerime atılı suçu işlemedim" dedi.

Hakim karşısına çıkan Gülşen, savunmasını yaptı: Gülşen olmanın cezalandırılmasını yaşıyorum

"MESLEKİ KİMLİĞİMİN BİR BEDELİ OLARAK MAĞDURUM"

Gülşen savunmasının devamında şunları söyledi: "İki kişi arasında geçen bu diyalog nedense hedefe oturtuldu. Değerlerini incitmiş olabileceğim herkesten özür de diledim. Mesleki kimliğim ve duruşumun bir bedeli olarak mağdurum. Kadınlığım, bedenim, eşliğim anneliğim üzerinden defalarca sözel olarak linç ve istismara uğradım hatta hedef gösterildim. Ama yine de duygu ve düşüncemi yeri geldiğinde ifade eden biriyim. Sahnedeki şaka, toplumsal duyarlılığımım bir uzantısı tezahürü değildi. Sadece iki kişi arasındaki şakaydı. Açıklama demeç bildirme amacı yoktu. Ama nedense öyleymiş gibi bir yere çekildi."

Hakim karşısına çıkan Gülşen, savunmasını yaptı: Gülşen olmanın cezalandırılmasını yaşıyorum

"GÜLŞEN OLMANIN CEZALANDIRILMASINI GÖRÜYORUM, MAĞDURUM"

"Ayrıca zamanlaması ve yayılması bana göre manidar ve manipülatiftir. Konser 30 nisan videonun yayılma tarihi ise 24 Ağustos'tur. Arada 4 ay vardır. Videonun 4 ay sonra ortaya çıkarılması yayılması ertesi gün linç kampanyası başlatılması ve cezaevine girmem bir gün sürdü. Ben bütün bunları hayatta Gülşen olarak var olmamın cezalandırılması olarak görüyorum. Manevi olarak çok orantısız bedellere maruz kaldım. 5 gün Bakırköy cezaevi 15 gün evde olmak üzere 20 gün hapis cezası aldım. En kötüsü oğlum İspanya'dadır. 5 yaşındaki çocuğumdan uzak kaldım. Eşimin işleri nedeniyle ben ondan, o benden mahrumdur. 50 kadar konser iptal oldu. Bunların tazminleri gerekiyordu ve ödendi. Sahnede ve arkasında kalan arkadaşlarımın da mağduriyetlerini karşıladım. Yurt dışı yasağı nedeniyle oradaki konserlerime gidemiyorum. Yeni konserler planlayamıyorum. Bu mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Bunu ailem, iş arkadaşlarım için de istiyorum."

Gülşen'in Avukatı Emek Emre de müvekkili hakkında beraat talep etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gülşen Haberler

500

Yorumlar (18)

erkan tortumcu:

dinlemem izlemem ama kişisel özgürlüğüne müdahale edildiği için gülşeni desteklerim

161
109
yanıtYanıtla
Altay Bozkurt:

DINIMIZLE DALGA GECMEK VE ALAY ETMEK , KISISEL ÖZGÜRLÜK ÖYLEMI??? VARYA SEN VE SENIN GIBILER EN AZ 5 SENE HAPIS YEMELI! BELKI OZAMAN AKILLANIRSINIZ! MÜSVEDDE !

yanıt60
yanıt40
Kuman:

"Şakalaştım".demiş! Peki gülşen; biri oradan yüzüne karşı sana Gülşen de Onun konserine gidenler de sapıkdır deseydi .Senin tavrın ne olurdu?

103
29
yanıtYanıtla
Musalto Babalık:

Dinimiz ve değerlerimizle alau etmenin bedeli olacaktır.Daha ileri gitmek isteyenlerin önünü açmaya çalışan gülşen.halkın gözünde sanatçı ünvanını kaybetmiştir.

31
16
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Lan haberi okumamışsın bile arkadaşımla şakalaşırken soyledim diyor arkadasin lakabı imam diyor imam değil muhendis olsa o şekilde soyleyecekti ne alaka din kötülemek

yanıt16
yanıt13
Sanane Adımdan :

sende buna inandın dimi nazlı :D

yanıt8
yanıt6
SADE YORUMCU:

İmam Hatiplerle ilgili bir açıklama yaptığında, İslamiyet ile alay etmiş olmuyor! Bu insanlar böylesi bir şakaya neden muhatap kaldıklarını sorgulamalı ve kendilerine bir çeki düzen vermelidir.

yanıt10
yanıt10
Sevda Gül :

Bizim kutsallarimizdan uzak durun yeter! Lut kavmi heveslileri! Alay edecek kendi seylerinizler alay edin!!!!!!

yanıt2
yanıt0
Basin:

sevsinler. sahneden asıp kesen mahkemede kuzu olmuş :) terbiyesiz.

26
14
yanıtYanıtla
İDRİS ÇELİK:

Allah aşkına ya bizde yedik herşey ortada nasıl bir zihniyettir belli sizin ki biraz sözünüzün sahibi olun R yapmayın buda ders olsun size

22
12
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title