Haberler

Sanıktan Mahkeme Başkanı'na Özür

Güncelleme:

Zirve Yayınevi davasına bakan Hayrettin Kısa'yı "Kafana sıkacağım" diye tehdit eden sanık özür diledi.

Malatya'da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasına bakan Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hayrettin Kısa'yı 2 gün önceki duruşmada "Kafana sıkacağım" diye tehdit eden tutuklu sanık Varol Bülent Aral, "Özür diliyorum. Basın, tükürdüğünü yaladı diye de yazsın" dedi.

Malatya'da 18 Nisan 2007 tarihinde Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel'in öldürüldüğü Zirve Yayınevi davasının 54. duruşması, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Duruşmaya tutuklu sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker katılmazken, tutuklu sanıklar Cuma Özdemir, Varol Bülent Aral ile birlikte diğer tutuklu sanıklar Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra; astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi öğretim görevlisi Ruhi Abat, tutuksuz sanıklar Levent Ercan Gelegen ve Adem Gedik katıldı. Taraf avukatları da duruşmada hazır bulurken, Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske de duruşmayı izledi.

Duruşmada 850 sayfalık savunması yarım kalan tutuklu sanık Ruhi Abat, boğaz enfeksiyonu nedeniyle sesinin kısık çıktığını belirterek, bu duruşmada savunma yapamayacağını söyledi. Sanığın talebi mahkeme heyetince kabul edildi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Varol Bülent Aral'ın savunmasını aldı. Sanık Aral'a, iki duruşma öncesinde Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya yönelik "Adaletiniz yere batsın. Ben şu andan itibaren ölüm oruçlarına başlıyorum. Sahtekarlar, bunun hesabı sorulacak. Hayrettin Kısa kafana sıkacağım senin" şeklinde tehdit savurması hatırlatılınca, "Özür diliyorum. Basın, tükürdüğünü yaladı diye de yazsın" dedi.

Sanık Aral, davanın imaj değiştirme davası olduğunu ve iddianamede hakiki bir delilin olmadığını söyleyerek, Alman kuruluşların yönlendirmesi ile bu tür davaların görüldüğünü iddia etti.

Mahkeme heyeti duruşmaya ara vererek, gizli tanığın dinlenmesine geçti. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Kısa Necati Aydın Bülent Aral Ruhi Abat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title