Haberler

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde Eski Tütün Depoları Necip Fazıl Mimarlık Ödülü'ne Layık Görüldü

Güncelleme:

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde bulunan eski tütün depolarının dönüştürüldüğü projeye, Necip Fazıl Mimarlık Ödülü verildi. Depoların kullanılabilmesi için yapılan çalışmalar sonucunda depolar, farklı fakültelerin kullanımına sunuldu. Ödül töreninde Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, projenin gelecek nesillere aktarılmasının önemini vurguladı ve fakültenin gelecekteki hedeflerini paylaştı.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde bulunan eski tütün depolarının dönüştürüldüğü projeye, Necip Fazıl Mimarlık Ödülü verildi.

Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünce 1978'de kullanılmaya başlanan depolar, Ballıca Sigara Fabrikasının 2008'de özelleştirilmesinin ardından atıl kaldı.

Alanın 2011'de Ondokuz Mayıs Üniversitesine, 2018'de de yeni kurulan Samsun Üniversitesine devredilmesiyle, her biri 1000 metrekarelik 60 depo ile 5 bin metrekarelik 3 deponun kullanılabilmesi için çalışma yürütüldü.

Çalışmaların ardından Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'ndeki eski tütün depolarından bazıları, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak kullanıyor.

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü'nde 1 ve 2 No'lu Tütün Depolarının Mimarlık ve Tasarım Fakültesine Dönüşümü Projesi, Necip Fazıl Mimarlık Ödülü'ne layık görüldü.

Ödül töreni, Atatürk Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 30 Aralık 2023'te gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, AA muhabirine, projelerinin ödüle layık görülmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesinin şu anda iki hangardan oluştuğunu belirten Aydın, "Fakültemiz, toplam 8 hangardan oluşacak. Burada endüstriyel mirası koruyarak gelecek nesillere aktarmayı hedefledik. Mimari yapıya ve dokuya bir şey yapmadan güçlendirmelerle yapıyı tamamladık. Restore edilecek hangarların da yeni ödüller alacağını düşüyorum." dedi.

Mevcudu yıkmak yerine koruyup dönüştürerek gelecek nesillere emanet etmek istediklerini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarımızla kullanabilecek her malzemeyi kullanmaya gayret ediyoruz. Ömrü dolmayan malzemeleri yeniden kullanarak, hem mekandan hem de malzemeden tasarruf yaparak, ekonomik, aynı zamanda hikayesi, anlatısı olan bir kampüs alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Ülkemizin en önemli düşünür ve şairlerinden Necip Fazıl adına yapılan ödül töreninde Mimarlık Ödülü'ne layık olmak, bizim için bir gurur. Bu alanda düzenlenen ilk ödülü Samsun Üniversitesinin almasının, üniversitemiz ve şehrimiz açısından onur kaynağı olduğunu düşünüyoruz."

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Emin Selçuk Taşar ise fakülte olarak güzel bir esere katkı verdikleri için mutluluk duyduklarını dile getirerek, projede israf etmemek, malzemenin yaşam hakkını ona teslim etmek ve konumlanacağı yeri onunla seçmenin, yapının ortaya çıkmasını sağladığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmut Aydın Samsun Rektör Aydın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title