Haberler

Samsun'da Arazide Tartışma: 2 Ölü, 1 Yaralı

Güncelleme:

Samsun'un Terme ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada 2 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı. Olayın faili olan Cavit Aşkın, ifadesinde pişman olduğunu belirtti.

SAMSUN'un Terme ilçesinde arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı kız kardeşleri Ayşe Ergen (60) ve Nuran Topal (47) ile kadastro görevlisi Mert Işık'ı (30) öldüren ve yeğeni Murat Ergen'i (40) de ağır yaralayan Cavit Aşkın'ın (66) ifadesi ortaya çıktı. Kendisine önce kız kardeşlerinin saldırdığını iddia eden Aşkın, "Pişmanım. Görevliyi de yeğenime benzettim. Kadastro görevlisi olduğunu bilseydim; ateş etmezdim" dedi.

?Olay, Terme ilçesinde 14 Temmuz'da meydana geldi. Cavit Aşkın ile kız kardeşleri Ayşe Ergen, Nuran Topal ve yeğeni Murat Ergen ile anlaşmazlık yaşadıkları arazide buluştu. Arazi ölçümü yapıldığı sırada kardeşleri arasında yeniden tartışma çıktı. Cavit Aşkın, kız kardeşleri Ayşe Ergen ve Nuran Topal ile kadastro görevlisi Mert Işık'ı av tüfeği ile öldürüp, yeğeni Murat Ergen'i ise yaraladı. Olayın ardından Ordu'nun Ünye ilçesine kaçan Aşkın, Terme İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'AYŞE ERGEN BANA SALDIRDI'

Kız kardeşleriyle kendilerine miras kalan arazi nedeniyle anlaşmazlık yaşadıklarını söyleyen evli ve 7 çocuk babası Aşkın, savcıya verdiği ifadesinde, "Olay günü kardeşim Ayşe Ergen, eşimi telefonla arayarak, 'çabuk köye gelin, yerleri paylaştırmak için kadastro getirdik' dedi. Bunun üzerine tarlaya gittim. Kız kardeşlerim ve yeğenim beni tarlada bekliyorlardı. Yanlarında tanımadığım biri daha vardı. Bu şahsın kadastro görevlisi olduğunu bilmiyordum. Kız kardeşlerime, 'Bu araziye kış boyu emek verdim, bakımını yaptım, gübresini attım. Bırakın bu sene fındık hasadını ben yapayım, borcum var; seneye de hakkınız varsa alırsınız' dedim. Bunun üzerine kız kardeşim Ayşe Ergen bana hitaben, 'Sana beni taciz etti diyerek iftira atarım, boynuzlu kavat, benim yerimi niye vermiyorsun' dedi. Akabinde yerden eline aldığı kesici tarım aletiyle üzerime doğru geldi. Bana saldırdı. Ancak kendimi geri çektiğim için kesici alet isabet etmedi. Korktuğum için arabama yönelerek bagajda bulunan tüfeğimi aldım" dedi.

'KIZ KARDEŞLERİMLE BİRLİKTE HAREKET ETTİKLERİNİ DÜŞÜNDÜM'

Kadastro görevlisi Mert Işık'ı diğer yeğenine benzettiğini ifade eden Aşkın, "Öncelikle kız kardeşim Ayşe Ergen'e ateş ettim. Bu sırada diğer kız kardeşim Nuran Topal, tüfeği elimden almak için üzerime doğru geldi. Nuran Topal'a da tüfekle ateş ettim. Yeğenim Murat Ergen aracına doğru koştu. Aracın şoför koltuğuna oturarak kapıyı çekti. Araçtan silah alabileceğini düşündüm. Bu sebeple araç içerisinde bulunan Murat Ergen'e tüfekle ateş ettim. Bu sırada Mert Işık isimli şahıs, olay mahallinden kaçıyordu. Ardından ona da tüfekle ateş ettim. Bu şahsın kadastro görevlisi olduğunu bilmiyordum. Kız kardeşlerimle birlikte hareket ettiklerini düşündüm. Hatta diğer yeğenim olabileceğini düşündüm. Kadastro görevlisi olduğunu bilseydim; ona ateş etmezdim. Olay sonrasında araçla evime gittim. Olayda kullanmış olduğum tüfeğimi evin mutfak kısmına bıraktım. Tüfeğim her zaman aracımın bagajında olurdu. Eşimle çarşıda iken de tüfek aracın bagajındaydı. Olay nedeniyle büyük bir pişmanlık ve üzüntü duyuyorum" diye konuştu.

Öte yandan ağır yaralanan Murat Ergen'in Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin sürdüğü belirtildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Terme Terme Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title