Haberler

Saldırganlarla Karşılaşan Görgü Tanığı Yaşadıklarını Anlattı

Güncelleme:

Sığındıkları matbaada çembere alınan Charlie Hebdo saldırganları ile karşılaşan sivil vatandaş, saldırganların kendisine "Biz sivil öldürmüyoruz" dediğini aktardı.

Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırıda 12 kişiyi öldüren iki saldırgan olduğu düşünülen zanlılar, Paris'in kuzeydoğusunda bazı kişileri rehin alarak kaçmaya başladı. Polisin takibe aldığı saldırganlar şu anda kuşatma altında. Konuyla ilgili konuşan görgü tanığı saldırganlar için "Ellerini sıktım 'Sivil öldürmüyoruz' git dediler" dediğini aktardı.

"BİZ SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ"

Fransa'da gündem Charlie Hebdo saldırısı zanlıları... Sığındıkları matbaada çembere alınan saldırganlar ile binayı ziyarete gelen bir kişi arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Radyo bağlantısıyla yaşadıklarını anlatan görgü tanığı "Saldırganlar kendilerini bana polis olarak tanıttılar. Gelip benim elimi de sıktılar. Zanlılardan biri 'hemen burdan gidin biz sivil öldürmüyoruz' dedi. Sonradan bu kişilerin saldırgan olduğunu öğrenince şoke oldum" şeklinde konuştu.

"ANTİ-TERÖR POLİSİ ZANNETTİM"

Demmartin'de Kouachi kardeşlerin elini sıkan Didier isimli Fransız "Ben onları kıyafetleri nedeniyle anti-terör polisi zannetmiştim" dedi.

SALDIRGANLAR KİM?

Saldırganların Cezayir kökenli Fransız vatandaşı 34 yaşındaki Said Kouachi ve 32 yaşındaki Şerif Kouachi isimli iki kardeş olduğu belirlenmişti

Saldırıya karıştığı ancak silah kullanmadığı belirtilen 18 yaşındaki Hamid Murad, perşembe günü sabah erken saatlerde polise teslim oldu.

Şüpheli Kouachi kardeşlerin Paris'te yaşadığını söyleyen polis, saldırganlardan birinin kaçarken kullandıkları çalıntı arabada kimliğini unuttuğunu açıkladı.

Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren kardeşlerden Şerif Kouachi'nin sabıkası olduğu öğrenildi. Irak'ta savaşmak üzere bir grupla bağlantı kuran Kouachi 2008'de tutuklandı ve 18 ay hapis yattı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Charlie Hebdo Said Kouachi Fransa Paris Dünya Güncel Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

500

Yorumlar (32)

ByMobil-IOS:

Dini hiristiyan olup 70 kisiyi kursuna dizdimi Akli dengesi bozuk diye kabul ediliyor, Muslüman dininden bir katilin yaptigi da bütün müslümanlar böyle diye lanse edilmekte. Katil katildir , dini imani yoktur.

33
0
yanıtYanıtla
ANGARALImobilWeb@haberler.com:

Haydi Cezayirli aslanlar sonuna kadar carpisin bu kitapsizlarla. Biz muslumanlar duaciyiz sizlere... Sehid olursanizda hayirli bir gun olan cuma gununde rabbinize kavusacaksiniz. Cuma namazinda dua edecegim siz kardeslerime.

17
15
yanıtYanıtla
S. Bezek Mobil-IOS:

Pis itleri gebersinler bu müsülman ve islam kelimesini düymak istemiyorum artik islamliktan sogudum artik

7
23
yanıtYanıtla
yeşil beyaz:

peygamber efendimizin karikatürünü yapmak aşşalamak ne demek ya kimse bunu konusmuyorda 12 tane kafir ölmüş neredeyse kahraman ilan edecekler onlar islamı aşşalarken bir sey yok filistinde binlerce müslümna ölürken kimsede ses seda yok türkiyede yıllardır mehmetçikler sehit olurken bir sey yok ama 1995 senesinden beri ilk kez bir eylem olmus fransada dünya ayağa kalktı bu basın öyle seytan ki kahramanı hain haini ise kahraman gibi gösteriyolar ben hiç üzülmedim iyi yapmıslar herkes haddini bilsin bu benim kendi düşüncem asıl terörist olan hristiyan dünyasıdır gizliden gizliden müslümanlara karsı savas içerisndeler

20
5
yanıtYanıtla
ANKARALI BİRİ....:

hangi ahmak o kadar işi suçu bilmem neyi eksiksiz yaparda kimliğini çaldığı arabada unutur. nasıl mantık. bari milletin yutacağı bi yalan söyleyin. . . .

23
2
yanıtYanıtla
gocmen:

bazi salaklar isid icin neden kafa kesiyo insanin cezasini Allah versin yaziyodu, fransiz polisi kusatmayi kaldirsin o muslumanlarin cezasini Allaha havale etsin diyen neden yok?

20
4
yanıtYanıtla
AmedMobil-IOS:

Bu sayfayı kınıyorum Saki kahramanlardan bahsediyorsunuz!!! Katlettikleri hepsi sivildi..

8
13
yanıtYanıtla
Mst dmrmobilWeb@haberler.com:

Siz kardeşler allah yar ve yardımcınız olsun beygamber efendimizin kimse dalga geçemez şehit olursanızda dualarımız sizinle.

12
8
yanıtYanıtla
ANGARALImobilWeb@haberler.com:

RABBIM SIZE GUC KUVVET VERSIN CEZAYURLI YIGITLER. ALLAH SIZLERI CENNETLE MUJDELER INSALLAH. SIZLER BU DUNYADA FITNE VE FESAT YAYMAYA CALISAN PISLIK FRANSIZ KAFIRLERINI CEHENNEME POSTALADINIZ. RABBIM SIZLERI FIRDEVSLE MUKAFATLANDIRDINIZ. BURDA KI ISLAM DUSMANLARININDA AKIBETLERI TEZ ZAMANDA AYNISI OLUR INSALLAH, BUNA ICTENLIKLE DUA EDIYORUM.

12
8
yanıtYanıtla
my:

bunlar nasıl olur da terörist oluyor ya. . sadece 12 kişiyi öldürmüş. . . . kaç milyon günahsız insanları öldüren yurdundan ayrılmak zorunda bırakan savaş çıkaran. . bir ülkeyi mahvedenler(amerika. . . . vb. . ) asıl teröristtir. . . terörist kelimesi yanlış kullanılmıyor mu sizce.

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title