Haberler

Tepki çeken kararın faturası ağır oldu! Rekabet Kurumu'ndan Facebook ve WhatsApp'a rekor ceza

Güncelleme:

Rekabet Kurumu'nun WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğuna ilişkin Facebook hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı. Buna göre Meta (Facebook) ve WhatsApp'a 346 milyon 717 bin 193 lira para cezası kesildi.

Meta Platforms Inc., MetaPlatforms Ireland Limited , WhatsApp LLC ve Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti. hakkında yürütülen rekabet soruşturması tamamlandı.

Soruşturma kapsamında düzenlenen Rapor'a ve Ek Görüş'e, toplanan delillere, yazılı savunmalara, sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalara ve incelenen dosya kapsamına göre, Madoka Turkey Bilişim Hizmetleri Ltd. Şti'nin inceleme konusu faaliyetlerin sunumunda herhangi bir rolünün bulunmadığı, dolayısıyla dosya konusu soruşturma çerçevesinde değerlendirilen iddialar bakımından herhangi bir sorumluluğunun olamayacağına oy birliği ile karar verildi.

Meta Platforms, Inc. (eski unvanı Facebook Inc.), Meta Platforms Ireland Limited (eski unvanı Facebook Ireland Limited) ve WhatsApp LLC'den oluşan Facebook ekonomik bütünlüğünün; kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri, tüketici iletişim hizmetleri ve çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarlarında hâkim durumda olduğu belirtildi.

6. MADDEYİ İHLAL ETTİKLERİ TESPİT EDİLDİ

Facebook, Instagram ve WhatsApp hizmetlerinden toplanan verilerin birleştirilmek suretiyle kişisel amaçlı sosyal ağ hizmetleri ile çevrim içi görüntülü reklamcılık pazarında faaliyet gösteren rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırmak ve pazara giriş engeli yaratmak suretiyle rekabetin bozulmasına yol açtığı ve 4054 sayılı Kanun'un 6. Maddesinin ihlal edildiğine karar verildi.

REKOR CEZA

Bu nedenle Facebook'a, 4054 sayılı Kanun'un 16. maddesinin üçüncü fıkrası ve "Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar ile Hakim Durumun Kötüye Kullanılması Halinde Verilecek Para Cezalarına İlişkin Yönetmelik"in 5. maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi, ikinci fıkrası ve üçüncü fıkrasının (b) bendi hükümleri uyarınca, 2021 maddi yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirlerinin üzerinden takdiren, Meta Platforms, Inc, Meta Platforms Ireland Limited, WhatsApp LLC'ye müteselsilen 346 milyon 717 bin 193,40 TL idari para cezası verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Güncel

Rekabet Kurulu Facebook Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500

Yorumlar (12)

tolga yurtsever:

Kapatın gitsin .. Çin gibi yapın kendi internetinizi ve sosyal ağınızı kurun .. Denetlemesi kolay olur .

63
47
yanıtYanıtla
Nurullah Demir:

Yok öyle dünya

yanıt0
yanıt0
Kısmet SERÇE:

bu öz güven eksikliği değil, düpedüz Türk ve Türkçe düşmanlığı...

48
29
yanıtYanıtla
Amokachi:

Olacaklar çok basit. Bu firmaların, senin ülkenin yıllık cirosu kadar cirosu var belki. Böyle saçma sapan kararların alındığı bir ülkeyle uğraşacağıma, Türkiye' den çekilirim diyecekler. Hükümet de her yerde istediği gibi at kosturacak.

14
39
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

20 milyon dolar ediyor yani klüplerimizdeki vasat tek bir futbolcu maliyeti kadar ne büyük ceza gerçekten. Arda Güler'in bonservisinin 100 milyon dolar olabileceğinden bahsedildiğini düşünürsek rakamın komikliği ortaya çıkıyor.

14
9
yanıtYanıtla
E Demir:

Aklıma polat la çakırın adliye koridorunda mı hastane koridorundamı ne bir sahnesi vardı. Sigara yakıyorlar, görevli gelip ceza kesiyor. Görevliye bir tane daha yakıcam onuda kes diyor. O rekor ceza adamların çerez parası neticede bide bunu bölü 18 den düşünürsek peee.

6
3
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Bu cezayı öderler mi ki?

5
3
yanıtYanıtla
Veys Aygun:

birde türk tabibler vatan hainleri en ağır ceza verilmeli türk askerine dil uzataçak iftira ataçak bu hainler her yerde burda bile var şuanda tük askeri dünyanın en merhametli askeridir . sanki yunanistan yunan tabiblerine hizmet ediyor

1
0
yanıtYanıtla
tolga yurtsever:

Kuzay kore çin internete izin vermiyor..

0
0
yanıtYanıtla
JETPOL SİGORTA:

18-19 milyon dolarlık bir ceza.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title