Haberler

Protestanlığın 500. Yılı

Protestanlığın 500. yılı Mardin'de düzenlenen programla kutlandı.

Protestanlığın 500. yılı Mardin'de düzenlenen programla kutlandı.

Mardin Protestan Kilisesi tarafından bir otelde sunuculuğunu oyuncu Melih Ekener'in yaptığı programda, İstanbul Anadolu Protestan Kilisesi Pastörü Levent Kınran, Protestanlık hakkında bilgi verdi.

Mardin- Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen yaptığı konuşmada, Hristiyanlığın üçüncü mezhebi olan protestanlığın 500. yılının kutlandığını anımsattı.

Süryani cemaati adına bütün protestanların gününü kutladıklarını aktaran Özmen, "Bu anlamlı günün barışımıza hoşgörümüze güç katmasını diliyoruz." dedi.

Dinlerin, dillerin, toplumların ve renklerin bir arada yüzyıllarca yaşadığı Mardin'de böyle bir etkinliğin yapılmasının önemli olduğunu kaydeden Özmen, şöyle dedi:

"Mardin tarih boyunca ne kadar dil, din ve renk varsa bünyesinde barındırmıştır. Onun için biz bu anlamda çok mutluyuz. Mardin'in çoğulculuğu çok dinli ve dilliliği yarınımız için önemli bir ışık tutmaktadır. Burada bir sevgi var ve bu sevgi bütün dünyaya yayılmalı. "

Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker de protestanlığın 31 Ekim 1517 tarihinde kurulduğunu, hoşgörü şehrinde 500. yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını kaydetti.

Oyuncu Ekener de tiyatro dolayısıyla dünyanın birçok şehrini gezdiğini ancak Mardin gibi bir şehri görmediğini vurgulayarak "Mardin'de farklı bir şey var. Burada bütün dil, din, ırk bir arada yaşıyoruz. Ayrım yapan bütün şeyler bir kenara atılmış, insan olarak bakıyor herkes herkese. Bu bence muhteşem bir şey." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mardin Dinler ve Diller Korosu Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice ve Süryanice şarkılar, Süryanice ve Ermenice ilahiler seslendirdi.

Güney Koreli sanatçı Sora Lim Keman, Gwansig Park'ta saksafon dinletisinin ardından Güney Koreli sanatçı korosu Şef Chul Lee eşliğinde konser verdi.

Programa Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, AK Parti İl Başkanı Ali Dündar, Protestanlar, Süryaniler ve Müslümanlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Melih Ekener Diyarbakır İstanbul Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title