Haberler

Promosyon Ürünleri Dağıtmak İtibar Kazandırıyor!

Güncelleme:

2018 yılının başlamasına 3 ay kala Türkiye'de faaliyet gösteren uluslararası firmalar, büyük holdingler, kobi ölçeğindeki firmalar yeni yılın promosyon ürün tercihlerini netleştirmeye başladı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgedeki beklenmedik siyasi ve ekonomik koşullar sebebi ile sektörde geç başlayan hareketliliğin Şubat sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Firmaların artık promosyon ürünleri seçimine ve bu konuda tedarikçi ve üretici olan firmalarla şimdiden iletişime geçtiğini söyleyen Lecce Pen Kalemcilik Genel Müdürü Ümit Kaya promosyon ürünlerinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de en çok tercih edilen ürün çeşitlerinin başında kalemlerin geldiğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda alımlarda bir belirsizlik olduğunu, birçok şirketin alımları ötelediğini ve bu sebeple "sezon" diye tabir edilen dönemin göre daha yoğun geçeceğini belirten Lecce Pen Kalemcilik Genel Müdürü Ümit Kaya, "Lecce Pen olarak firmalara ekonomik bütçelerle kaliteli ve kullanışlı promosyon ürünleri sunuyoruz. Maalesef ülkemizde promosyon ürünleri denilince akla ucuz ve kalitesiz ürünler geliyor. Pekçok firma promosyon ürünleri seçerken işin kolayına gidiyor bu yüzden bütçesi düşük, kalitesiz ürünleri tercih ediyorlar. Fakat bu yöntemi tercih eden firmalar hiç promosyon yapmasa daha iyi. Çünkü -tabiri caizse- ucuz etin yahnisi firmaları hem müşterilerinin hem de iş ortaklarının gözünde itibar kaybettiriyor. Oysa kaliteli ve kullanışlı promosyon ürünleri mevcut müşteriler ve iş ortaklarının firma ile duygusal bağını güçlendirir, yeni müşteriler kazanmasına yardımcı olur. O yüzden promosyon ürünleri tedarik edilirken harcanacak bütçeye boşa giden bütçe olarak değil, markalaşma, bilinirliğin arttırılması ve iletişim yönetiminin bir parçası olarak görmek lazım." dedi. Henry Ford'un "Masrafları kısmak için tanıtımları durdurmak, zamandan tasarruf etmek için saati durdurmaya benzer" sözünü hatırlatan Kaya, özellikle ekonomik daralmanın olduğu dönemde masraf kısmak adına bu tür faaliyetlerin durdurulmasının, pazar kayıplarına yol açabileceği gibi, ileride telafisi daha masraflı sonuçlara yol açabileceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ümit Kaya Türkiye Lecce Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title