Haberler

PKK'nın Sözde Üst Düzey Yöneticisi Fehman Hüseyin Öldürüldü

Güncelleme:

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin Suriye'de öldürüldü.

Anadolu Ajansının servis ettiği bilgiye göre, terör örgütü Pkk'nın sözde yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin Suriye'de öldürüldü.

HAVAYA UÇURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü Pkk'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

KAMIŞLIYA GİDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü Pkk'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

"TÜRKİYE HALKINA MÜJDE" DİYE DUYURDU

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

ESAD REJİMİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN BİRİ

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin 1969'da Suriye'de doğdu. Şam'da tıp eğitimi aldı. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin kumandanlığını yaptı. Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı grubu yönettiği düşünüldü. 16 Eylül 2010'da Geçitli'de minibüsün mayına çarpması olayında etkisi olduğu öne sürüldü. 2012 Gaziantep saldırısı'nı verdiği bir röportajda yalanlamıştır. Şubat 2013'te de kolon kanseri olduğu iddia edildi. Suriye'de IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası haber kaynaklarına yansıdı. 28 Ekim 2015'den beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Fehman Hüseyin Suriye PKK Güncel Haberler

title