Haberler

Tunceli'de PKK Askeri Birliğe Saldırdı

Güncelleme:

Tunceli'de karakol inşaatında güvenlik önlemi alan askerlere teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Tunceli'nin merkeze bağlı Sütlüce köyünde karakol inşaatında güvenlik önlemi alan askeri birliğe PKK'lılarca uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi.

Çatışmaların sürdüğü bölgeye kobralarla skorsky helikopterlerinin gönderildiği belirtildi.

1 ASTSUBAY VE 1 ER YARALANDI

Merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Sütlüce köyü Kırmızı Dağ bölgesinde yapımı süren karakolun güvenliğini sağlayan askeri birliği, bugün sabah saatlerinde bir grup PKK'lı terörist tarafından uzun namlulu silahlarla atış açıldı. Saldırıya askerler de anında karşılık verdi. Çatışmada Astsubay İsmail Özkan ve Jandarma Er Hasan Gök yaralandı. Yaralıların ilk tedavisi Elazığ Asker Hastanesinde yapıldıktan sonra Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.  

Saldırının ardından hava destekli operasyon başlatılırken, 6 timin havadan bölgeye indirildiği ve çatışmanın sürdüğü belirtildi. 

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "16.05.2014 Cuma günü sabah saat 07.30 sıralarında, ilimiz Sütlüce yeni jandarma karakol alanına giden toprak yolda mayın araması yapan güvenlik güçlerimize yakın ve uzak mesafeden bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırı ve taciz ateşi sonucu çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Olayla ilgili bölgede gerekli operasyon faaliyetleri devam etmektedir" denildi.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma erin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Tunceli/Merkez İlçe Sütlüce Köyünde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ve eski karakol arasında kalan yolda mayın araması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Meydana gelen silahlı saldırıyı müteakip, bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada; bir Jandarma Astsubay ve bir Jandarma Er yaralanmıştır.

Yaralı personel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına ait S-70 Skorsky tipi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edilmiştir. Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığında konuşlu Taarruz helikopter kolu ve bölgedeki diğer birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarına müdahale edilmiştir.

Bölgeye gözetleme maksatlı bir İnsansız Hava Aracı sevk edilmiştir." 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı İsmail Özkan Hasan Gök Elazığ Güncel Haberler

500

Yorumlar (309)

insanseker2727@hotmail.de:

Bu tamamen gündem degistirme, bakınız olayı görmemisiniz bile sadece 2 yaralı var diyor zaten bakıyorum söz konusu pkk veya kurt oldumu tepkiler yağıyor Somada 300 e yakın insan oldu bu kadar yirtmadiniz kendinizi

3
119
yanıtYanıtla
yozqatLımesut_2008_baba@Hotmail.com:

Bu şerefsizlere iyilik yaramaz 100 verdkçe azıyorlar ne deyim inşallh birqün uyanırız tayip erdoqan utansın

78
20
yanıtYanıtla
YozqatsızYozgat@hotmail.com:

Niye 100 veriyorsun ki 85 yetmiyor mu?

yanıt0
yanıt1
EKMEĞİ KÖMÜRDEN OLAN LAZy-l-maz-0102@hotmail.:

KARDEŞ SİZİN GİBİ DÖŞÜNMÜYORUM BİZLER ÖLECEZ MİLLET KEYİF SÖRECEK . YOKTUR DAĞ TAŞ İÇİN VERECEK CANIM,

yanıt0
yanıt0
inançsızlarundefined:

alevinin iyisi vardır sadece inançlısı yoktur sazla şarkıyla iman olmaz Allah emretmiş 5 vakit namaz kılacaksın diye ama bunlar cem evlerinden çıkar çıkmaz kafaları çekiyolar nerde kaldı ibadet Hz.ali nin bir sözü var ''dünyanın bir ucundan bir ucuna deve yüküyle altın olsa ve deselerki içinde haram var o devenin başını çekmem '' şimdi aleviler haramın dibine vursun

69
7
yanıtYanıtla
Aydınmor@hotmail.com:

Kuran'ın hangi ayetinde 5 vakit namaz kılın diyor ey cahil..Bu ayetin adını yazar mısın?Kuran da dua edin der.Kuran da 5 vakit yazmaz..

yanıt0
yanıt0
Alevi!!Sktrn@hotmail.com:

uln Siz Sünni oldunuzda ne oldu? hadi namaz kılıorsunuz Ama karıya kıza laf atıp 7/24 saat küfürler edip, ickiler icip, hergün tövbe diyip aynısını tekrar yapıp, Birde Zina yapıyorsunuz Çıkmışsınız Alevilere laf söyluyorsunuz Şuan Sen namaz kılann bir müslüman olaraktan içinde Allah sevgisi varya.. şuan bile alevileri kötüleyip onların hakkında atıp tutuyorsun, Peki bu nasıl allah sevgisidir? Allah'n Yolladığı kitapda bumu yazıyor peki?

yanıt0
yanıt0
dumanundefined:

hadin orta asyaya kürtlerle ugrasmayin

26
46
yanıtYanıtla
KURTULUSk70@mynet.com:

sende defol git arap cöllerine sen j1 j2 lisin biraz tarih biraz bilim oku...

yanıt0
yanıt0
HPGundefined:

HAKKARİ DEN ÇIKAN ÇATIŞMADA 1 PKK Lİ YAŞAMINI YİTİRMİŞTİR

65
7
yanıtYanıtla
Tüm 309 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title