Haberler

Paris'teki Saldırıda Hz. Muhammed Karikatürlerini Çizen Karikatürist de Öldürüldü

Güncelleme:

Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen saldırıda ünlü karikatürist Jean Cabut da hayatını kaybetti. Cabut, tepki çeken Hz. Muhammed karikatürlerini çizmişti.

Fransa'nın başkenti Paris'te mizah dergisi Charlie Hebdo'nun merkezine düzenlenen silahlı saldırıda en az 12 kişi yaşamını yitirdi. Ölenler arasında Fransa'nın en ünlü karikatüristlerinden Jean Cabut da var. Jean Cabut'nun tepki çeken Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

FRANSA'NIN EN ÜNLÜ KARİKATÜRİSTİ

Le Figaro gazetesi Charlie Hebdo dergisinin çizerlerinden Cabut (76), Charb (48) Wolinski (80) ve Tignous (58) hayatını kaybettiğini bildirdi. Cabut, Fransa'nın en ünlü karikatüristleri arasında gösteriliyordu.

HZ. MUHAMMED KARİKATÜRÜ TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Charlie Hebdo 2012'de Hz. Muhammed karikatürleri yayımlamış, O dönemde bu karikatür infial yaratmış, alarma geçen Fransa 20 ülkedeki elçilik ve okullarını derginin yayımlandığı cuma günü geçici olarak kapatma kararı almıştı. Saldırıda ölenler arasında yer alan ünlü karikatürist Jean Cabut'nun da Hz. Muhammed karikatürlerinde çizimlerinin olduğu biliniyordu.

JEAN CABUT KİMDİR?

Ünlü karikatürist Cabut ilk çizimlerini 1954 yılında yapmaya başladı. 1960 yılında ordudan ayrıldıktan sonra Hara-Kiri dergisinin kurucularından biri oldu. 1970 ve 1980'ler çocuk tv programları yaptı. Bu dönemde oldukça ünlendi. Son olarak saldırının hedefi olan Charlie Hebdo dergisinde çalışmaya devam ediyordu. Danimarka'da Jyllands Posten adlı bir gazetede 30 Eylül 2005 günü yayınlanan Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlamıştı. Karikatürlerden bir tanesinde peygamberi bir terörist olarak gösteriliyordu. Karikatür İslam dünyasından tepki çekmişti. Avrupa'da bazı ülkeler de Danimarka gazetesine destek olmak için karikatüre sayfalarında yer vermişti. Cabut da bu karikatürlere sahip çıkmıştı.

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Charlie Hebdo Fransa Paris Dünya Güncel Güncel Haberler

500

Yorumlar (285)

neo:

cehenneme direk uçuş yapmıştır bu pislik.

110
15
yanıtYanıtla
MUHAMMET MURAT ŞAFAK KAMBURMobil-IOS:

İsrail filistindeki müslümanları öldürürken nerdeydin insanlık

52
3
yanıtYanıtla
selimhan:

bence süper oldu, insallah yapilanlar yine müslümanlar aleyhine olmaz ve bu iki yüzlü avrupalilar aklini basina alir. . . .

46
3
yanıtYanıtla
CIRAK:

BU OLAYDA AYNI 11 EYLÜL OLAYI GIBI SENORYALANMIS BIR TEZGAH AMAC SADECE AVRUPADA YÜKSELEN MÜSLÜMAN DÜSMANLIGINI KÖRÜKLEMEK ICIN YAPILMISDIR AMAC MÜSLÜMANLARI BIRKEZ DAHA CANI TERÖRIST OLARAK BATIYA SUNMAK ICIN YAPILMIS BIR OYUNDAN BASKA HICBIR SEY DEGILDIR

38
6
yanıtYanıtla
HEMŞİNLİ KAZIM:

gördün mü ne kadar kisaymis dünya hayati. islama ve yüce peygambere hakaret etmenin bedelini iste böyle o pis caninla ödersin . Koskoca Fransa bile kurtaramadi seni geberip gittin. Artik karikatürlerini vaktin olursa cehennemde cizersin.

35
8
yanıtYanıtla
isoMobil-ANDROID:

gebersin şerefsiz oğlu şerefsizzzzzz

37
6
yanıtYanıtla
Cemalettin:

Bir insan Kafir oluyor diye ölmesi mi lazım. Adam sadece düşüncesini yazmış, bizi ilgilendirmez ne çizdiği. İnsanların ölümüne sevinmek UTANÇ verici bir durumdur. Hem de bu adam dünyanın yaşayan en iyi grafik çizeriydi.

7
36
yanıtYanıtla
Enes Türker:

Ya o dünyanın en iyi grafik cizeriymis vay be o zaman dünyanın en iyi insaninin yani Peygamberimizin karikatürünü çizip terörist olarak gostermeseymis çok iyi olmus sence o insan mı daha önemli Peygamber Efendimiz mi sen kimin dinindensin kardeş cizgidigi insan bizim gibi normal bir insan değil Peygamber Efendimiz bu resimi çizerek kim bilir kaç kişiye İslami kötü olarak göstermiştir

yanıt0
yanıt0
KÜRSAT:

simdi senin karsina o cirkin suratsiz cizidin resmi birde hersyin onun icin yaratilmis olan o güzel insaninda yüzün koyacaklar sana gösterekler bakalim nasil cizdin diye soracakalr hic benziyormuu o resme ne diyecennnnn heyxyyy cehenneme odunda lazimmm eee ÖLÜMM VARRR ÖLÜMMMM KIMSE KALMAYACAK BU DÜNYADA HERKES YAPTIKLARINI CEKECEKKKK

38
4
yanıtYanıtla
ALLAHIN DÜŞMANLARINA ÖLÜM:

CİHAD gerçekleştiren kardeşlerimin eline sağlık islama kurana ALLAHIN peygamberine hakaret eden kafirleri geberttiler tebrik ediyorum her ne kadar müslüman görünümlü ama özünde islamdan uzaktan yakından alakası olmayan bizim münafıklar karşı çıksada sıra bir gün onlarada gelecek ''!!

34
8
yanıtYanıtla
Tüm 285 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title