Haberler

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Qazi Aynı Anda İki Ülkenin Büyükelçiğini Yapacak

Güncelleme:

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi, Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi'ye güven mektubunu sundu. Büyükelçi Muhammad Syrus Sajjad Qazi akreditasyon sağlanarak Türkiye'nin yanı sıra Kosova'nın da büyükelçilik görevini yürütecek.

Pakistan'ın Kosova Cumhuriyeti Büyükelçisi Muhammad Syrus Sajjad Qazi 2 Temmuz 2018'de Priştina'da Kosova Cumhurbaşkanlığı makamında düzenlenen bir törenle Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi'ye güven mektubunu sundu. Qazi akreditasyon sağlanarak aynı anda Türkiye'nin ve Kosova'nın büyükelçiliğini yapacak.

İKİLİ İLİŞKİLERİN GENİŞLETİLMESİ İFADE EDİLDİ

Pakistan Büyükelçisi Qazi Pakistan Cumhurbaşkanı Mamnoon Hussain adına ve Pakistan halkı adına Kosova'nın kardeş halkının barış ve refahı için yürekten duygularını ve sıcak dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Thaçi Pakistan halkı ve hükümetine sıcak duyguları ve destekleri için teşekkür etti. Her iki taraf bu olay üzerine tüm karşılıklı çıkar alanlarında ikili ilişkilerini genişletmek isteklerini ifade etti.

KOSOVA BAŞBAKAN YARDIMCISINI ZİYARET ETTİ

Pakistan Büyükelçisi aynı zamanda Kosova Başbakan Yardımcısı Ekselansları Enver Hoxhaj'ı ziyaret etti ve Balkanlarda barışa ve istikrara yönelik olan tüm çabalar için Pakistan'ın desteğini yeniden teyit etti.

KOSOVA-PAKİSTAN İLİŞKİLERİNİN TÜM YÖNLERİ TARTIŞILDI

Daha sonra, Kosova Dışişleri Bakanı ile yapılan toplantıda Kosova Dışişleri Bakanı Ekselansları Behgjet Isa Pacolli ile Kosova-Pakistan ikili ilişkilerinin tüm yelpazesi ve yönleri tartışıldı. Her iki taraf çeşitli işbirliği alanlarında ikili temasları kurumsallaştırmak için ve politik, ekonomik, ticari, kültürel ve eğitim alanlarına yeni kulvarları dahil etmek amacıyla ikili işbirliğinin kapsamını genişletmek için olan bağlılıklarını yeniden teyit ettiler.

PARLAMENTER DİPLOMASİNİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Büyükelçi ayrıca Kosova Cumhuriyeti Meclis Başkanı Kadri Veseli ile de görüştü ve parlamenter diplomasinin iki ülke arasında daha güçlü ilişkiler kurmak için önemli bir rol oynayabileceğinin altını çizdi. Toplantı sırasında ayrıca karşılıklı olarak parlamentolarda bir Pakistan-Kosova Parlamenterler Dostluk Grubunun kurulması imkanlarının araştırılması için olan bir ihtiyaç üzerinde de anlaşıldı.

EKONOMİK İŞBİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN MUTABAKATA VARILDI

Kosova Ekonomi Bakanı Valdrin Lluka ile yapılan görüşmede, iki taraf ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmek ve iki ülkede bulunan ticaret ve yatırım fırsatları hakkında farkındalığı arttırmak için kurumsal mekanizmaların geliştirilmesi üzerinde bir mutabakata vardılar.

BÜYÜKELÇİ QAZİ KOSOVA TİCARET ODASI BAŞKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Büyükelçi Syrus Sajjad Qazi aynı zamanda Kosova Ticaret Odası Başkanı Sayın Safet Gerxhaliu ile de görüştü. Pakistan-Kosova İş Konseyinin kurulması olasılığı aracılığıyla olan girişimler ve iki taraf iki ülkenin Ticaret Odaları arasındaki etkileşimi arttırmak üzerinde anlaştılar

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haşim Taçi Pakistan Kosova Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title