Haberler

Özkur-Bir Yeni Yönetim Kurulu Başkanını Seçti

Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Hami Koç seçildi.

Özel Öğretim Kurumları Birliği (ÖZKUR-BİR) Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden Hami Koç seçildi.

ÖZKUR-BİR üyeleri, 7. Olağan Genel Kurulda bir araya geldiler. Genel kurula ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç ve yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Denetim Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Baran ve birliğe üye kurumların temsilcileri katıldı.

Genel kurulun ana gündem maddesi olan yönetim kurulu seçimi yapılırken, Hami Koç oy birliğiyle yeniden yönetim kurulu başkanı seçildi. Ayrıca yedi kişiden oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: "Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, Başkan Yardımcıları Adem Yıldırtan ve Ali Dayıoğlu, Genel sekreter Kadir Ünal, Sayman Enis Şener, Asil Üyeler Ömer Özkan ve Ali Yeşilyurt".

Yönetim Kurulu seçiminden sonra ilk konuşmayı yapan Enis Şener, birlik ve beraberlik içinde geçen kongre için bütün üyelere teşekkür ederek sözü yönetim kurulu başkanı Hami Koç'a bıraktı.

Özel Öğretim Kurumları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçilen Hami Koç yaptığı konuşmada ÖZKUR-BİR'in kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalar yaptığını anlattı.

Daha önce birlik çatısı altında emek veren herkese teşekkür eden Koç, "Birliğimizin kurucuları ve yöneticileri bugüne kadar var güçleriyle çalıştılar. Fikirler ürettiler ve bu fikirlerinin takipçisi oldular. Dört beş yıl önce teklif edilmesi bile imkansız görülen fikirleri teklif halinde o günkü eğitim şurasında sunan dönemin Yönetim Kurulu Başkanımız Ali Yeşilyurt ve ekibinin teklif ve düşüncelerinin son Milli Eğitim Şurasında, hayata geçirilmesi hepimiz için mutluluk kaynağıdır.

Eğitim gündeminin en sıcak maddelerinden biri olan özel okullarda okuyacak öğrencilere eğitim ve öğretim desteği konusunda bilgi veren Koç, bazı sıkıntılara rağmen ilk yılında teşvikin çok güzel sonuçlar verdiğini söyledi. Bunun daha iyi bir noktaya ulaşabilmesi için ÖZKUR-BİR'e de görevler düştüğünü belirten Koç, yapılacak çalışmalar ile MEB'e fikirler sunacaklarını söyledi. Ayrıca Koç, "ÖZKUR-BİR olarak oluşturulan eğitim kurullarımızda özel okulların daha iyi hizmet verebilmeleri için üretilecek fikirleri raporlar halinde bakanlığımıza sunmaya devam edeceğiz. Biz burada Türkiye'nin geleceğine hizmet ediyoruz. Çocuklarımızın daha iyi eğitim alabilmesi için bize büyük görevler düşüyor. Bu konuda ÖZKUR-BİR'den önemli beklentiler var" dedi.

Bu yıl MEB tarafından 28-30 Kasım tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek olan 1. Eğitim Kongresi'nde Komisyon Üyesi olarak görev alan Azmi Aksoy kongre hakkında bilgilendirme yaptı. Aksoy, ilk kez düzenlenecek kongreye okul temsilcileri, akademisyenler, öğretmenler gibi çok geniş bir kitlenin katılacağını, ÖZKUR-BİR üyelerinin de bu kongrede yönetici ve öğretmenleriyle yer alarak ürettikleri fikirlerle katılımcı olmaları gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı İzleme ve Denetim Koordinasyon Daire Başkanı Mehmet Baran, konuşmasında Türkiye'deki özel okulculuğun ilerleme kaydettiğine dikkat çekti. Baran, "Türkiye'de açılan özel okul sayısında son bir yıl içinde önemli bir artış söz konusu. Özel okul pastası giderek büyüyor. Rekabetin arttığı bu noktada özel okulların farklarını ortaya koymaları gerekiyor. Tüm birimlerinizle bu pastadan daha çok pay alabilmek için çalışmalısınız" dedi.

Eğitim ve Öğretim desteği ile ilgili olarak da bilgiler veren Baran, bu destek sayesinde önemli sayıda öğrencinin resmi okullardan özel okullara geçtiğini ifade etti. Baran konuşmasının sonunda ÖZKUR-BİR üyelerinden gelen soruları da cevaplandırdı.

ÖZKUR-BİR 7. Olağan Genel Kurulu katılımcılar için organize edilen akşam yemeği ile sona erdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Baran Yeşilyurt Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title