Haberler

Özgüven Başkanlığa Geri Dönüyor

Güncelleme:

Dikili'de 8 belediye çalışanı hakkında verilen cezalar ile ilgili 4. Yargı Paketi Mahkemesi, Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve 8 belediye çalışanı hakkında verilen cezalar ile ilgili 4.Yargı Paketi Uyarlama Mahkemesi, Bergama Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Eksik tebligatlar yüzünden, savcının esas hakkındaki mütalaayı bildirmemesi yüzünden dava bir sonraki duruşmaya kaldı. Ancak Özgüven hukuken başkanlığa dönme hakkını kazandı.

Bergama Ağır Cezada görülen 4.Yargı Paketi Uyarlama Mahkemesinde Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Belediye Meclis Üyesi Sedat Öcal, önceki dönem Meclis Üyesi Bülent Karataş, Emekli Belediye çalışanları Canan Işık, Halil İbrahim Tanık, Reşat Akdoğan, Cemal Gürsel Durmaz, Nuri Afacan ile Ahmet Karataş hükümlü olarak katıldılar. Mahkemede, Özgüven ve arkadaşlarına destek vermek için CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr.Hülya Güven, Aliağa eski Belediye Başkanı Hakkı Ülkü, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Dikili ilçe Teşkilatı, Dikili Belediye çalışanları, Sendika temsilcileri ve vatandaşlarda katıldılar.

Mahkeme'de Hükümlü Avukatları Av. Zeynel Öztürk, Av. Muhittin Üstündağ ve Av.Fuat Ateşoğlu tarafından, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven ve diğer hükümlülerin hakkında daha önce kesinleşen TCK'nın 53.maddesi ile ilgili yaptırımların ve infazın durdurulmasına karar verilmesi istendi. Özgüven'in, 22 Mayıs 2013'te geçici olarak görevden uzaklaştırılması sona erdiği halde halen kendisinin göreve başlatılmadığı belirtildi.

Mahkeme, TCK'nın 53.Maddesi ile ilgili infazların durdurulması, infaz evraklarının bila ikmal iadesinin ve eksik evrakların tamamlanması isteminde bulunarak 19 Temmuz 2013 tarihine ertelendi. Bu sonuçla hükümlülerin hak mahrumiyetlerinin hukuki açıdan kaldırılması isteminin kabul edilmesi, hükümlüler ve yakınları arasında sevinç yarattı. Ayrıca yasa gereği, geçici tedbir amaçlı görevinden uzaklaştırılan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in de görevine geri dönmesinin yolu açılmış oldu.

Mahkemede Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in mal varlığı da soruldu. Özgüven'in 'Hiç bir şeyim yok' demesine hakim şaşırdı. Avukatların 'Onun için burada hâkim bey. Mal varlığı olsaydı burada olmazdı' demesi gülüşmelere yol açtı.

İhbarcılığa alıştılar

Mahkemeye davalar ile ilgili ihbarda bulunan Dikili eski Belediye Başkanı Yüksel Uçar ile eski Meclisi Üyesi Halis Devecioğlu'da katıldı. Devecioğlu Mahkeme'de "Şikâyetlerimizi tekrar ederiz. Hükümlülerden şikâyetçiyiz. Hükmün uyarlanmasının iptalini talep ediyoruz" dedi. Devecioğlu; Belediye çalışanlarının baskı atında olduğunu ifade etti ve davalara katılma taleplerinde bulundu. Devecioğlu'nun söylemleri hükümlü yakınlarında şaşkınlık yarattı. Bu açıklamaya Avukatlar; "İhbarcılığa alıştığı için buna devam ediyor" diyerek yanıt verdi. Hükümlü Ahmet Karataş'ın Avukatı Av. Nuri Gündüz'de orada oturmaları doğru değil diyerek tepki gösterdi. Av. Zeynel Öztürk ; "Uyarlama mahkemelerine katılmaları hukuken mümkün değildir" dedi. Mahkeme, Avukatları haklı bularak, Uçar ve Devecioğlu'nun davalara katılma talep ve istemlerinin reddine karar verdi.

Özgüven'in başkanlığa dönme hakkını kazandık

Av. Muhittin Üstündağ mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada; "Uyarlama mahkemesinde ilk duruşma yapıldı. Eksik tebligatlar yüzünden, savcının esas hakkındaki mütalaayı bildirmemesi yüzünden dava bir sonraki duruşmaya kaldı. Esasen infazın durdurulması kararıyla birlikte Özgüven'in göreve dönme kararı da söz konusuydu. Ama idare sırf süreyi biraz daha uzatmak adına yargılanması gereken mahkemeden karar verilmesi gerektiğine ısrarla takıldı. Bugünkü duruşmada aldığımız ara kararla bu konuyu da açmış olduk. Dolayısıyla Özgüven, belediye başkanlığına dönme hakkını kazanmış oldu. Önümüzde ki duruşmada dava muhtemelen hükme bağlanacak" dedi.

Suçsuzluğumuzu ispat edeceğiz

Mahkeme çıkışında sonuç sevinç gösterileriyle karşılandı. Özgüven ve 8 çalışanına destek vermeye gelenler; "Osman Özgüven ve arkadaşlarımıza kefiliz" pankartı açtılar. Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven yaptığı açıklamada; "Henüz adalet yerini bulmadı. Biz hiçbir suç işlemedik. İşlemediğimiz suçlar ile ilgili olarak çok acı çektik. Anayasa Mahkemesine, gerekirse İnsan Hakları Mahkemesine giderek suçsuzluğumuzu ispat edeceğiz" dedi.

Mal varlığı olsaydı burada olmazdı

Av. Zeynel Öztürk ise açıklamasında; "Burada asıl önemli olan memur hakları ile ilgili durdurma kararı verilmesiydi. Sayın Özgüven ve diğer Memur arkadaşlar açısından önemli bir karar bu. Bu da 19 Temmuz'a kaldı. Ogün büyük ihtimalle karara çıkar. Sonuç göründü. Özgüven'in dediği gibi bu yaşananlar Dikili'ye bir zulüm kararıdır. Mahkemede Osman Özgüven'in hiçbir mal varlığı olmadığı görüldü. Niye burada, işte bunun için burada. Mal varlığı olsaydı burada olmazdı" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osman Özgüven Zeynel Öztürk Bergama Dikili Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title