Haberler

(Özel Haber) Bağımlının Feryadı

vücuduna cam parçalarıyla zarar verdi.

Adana'da hem bali hem de alkol bağımlısı olan bir kişi tedavi için gittiği AMATEM'e alınmadığını ileri sürüp

vücuduna cam parçalarıyla zarar verdi. Polislerin ikna ettiği genç, "Ben kurtulmak istiyorum, ama beni hastaneye almıyorlar, böyle yaşamaktansa kendimi öldürürüm" diyerek feryat etti.

Edinilen bilgiye göre, olay merkez Yüreğir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 8 yıldır hem bali hem de alkol bağımlısı olan Ali Durgun (26), Vali İlhan Atış Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi'ne (AMATEM) gitti ancak yetkililer daha öncede merkeze alınıp kendi isteğiyle çıkan genci kabul etmeyerek gönderdi.

Bunun üzerine sinirlenen Durgun, Cumhuriyet Mahallesi'ne gelerek burada sokak arasında bulduğu cam parçalarıyla kendine zarar vermeye başladı. Bu durumu gören vatandaşlar 155 polis imdat hattını arayarak bir kişinin kendine zarar verdiği ihbarında bulundu. Olay yerine gelen yunus ekipleri Durgun'u kendisine zarar vermemesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Polislerin bir süre sonra ikna ettiği Durgun, 8 yıldır alkol ve bali bağımlısı olduğunu, bunları almadığı zaman krize girdiğini söyledi. 10 yıl önce anne ve babasının öldüğünü, bağımlı olduğu için de 3 kardeşinin kendisine bakmadığını anlatan Durgun, "Kardeşlerim, 'Kurtul gel biz sana sahip çıkarız' diyorlar. Ben kurtulmak istiyorum AMATEM'e gidiyorum ama beni kabul etmiyorlar. Çünkü bir kez aldılar beni ben de kendi isteğimle çıktım onun için almıyorlar. Ama ben şimdi AMATEM'e yatıp tedavi olmak istiyorum. Ben artık sokaklarda yatmaktan bıktım. Otogarda yatıp kalkıyorum. Oradan atarlarsa sokaklarda yatıyorum. Böyle yaşamaktansa kendimi nehre atarak öldüreceğim. Ben böyle yaşamak istemiyorum. Ben kurtulmak istiyorum" diyerek feryat etti.

Polisler daha sonra Durgun'u polis merkezine götürdü.

AMATEM yetkilileri tarafından yapılan açıklamada ise merkezin 80 kişilik olduğu, Ali Durgun'un defalarca tedavi için merkeze alındığı ancak sürekli kendi isteğiyle çıkıp geri geldiğini bu nedenle tedavi için alınmadığı bildirdi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Mahallesi İlhan Atış Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title