Haberler

Osmangazi'den Örnek Proje

Güncelleme:

Çocuklar topladı, Eda'nın yüzü güldü.

ATIKTAN TEKERLEKLİ SANDALYEYE…

OSMANGAZİ HEM ÇEVREYE HEM ENGELLİLERE SAHİP ÇIKIYOR

DÜNDAR: "Projeyle birlikte çocuklarımız hem geri dönüşümü öğreniyor, hem de engelli arkadaşlarına destek oluyor"

3 yılda 30 bin ton ambalaj atığı toplayarak, geri dönüşümde rekor rakamlara ulaşan Osmangazi Belediyesi, öğrencilerin desteğiyle toplanan atıkların geliriyle de engelli öğrencilerin yüzünü güldürüyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, atık toplama kampanyasına bir yıl boyunca destek veren okullarla Çevre Günü'nde bir araya geldi. Öğrencilerin topladığı atıklardan elde edilen gelirle engelli bir öğrenciye akülü araba alınırken Başkan Mustafa Dündar "Geri dönüşüm kampanyamızla hem çevremize hem de engelli öğrencilerimize sahip çıkıyoruz" dedi.

GELECEĞE, GELECEKLE SAHİP ÇIKIYORUZ

Elektronik atık toplamada Türkiye birincisi olan Osmangazi Belediyesi, geri dönüşüme destek veren okulların öğrencilerini Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Atıkları Ayrı Toplamaya Engelliniz Olmasın" etkinliğinde biraraya getirdi. Geri dönüşüme katkılarından dolayı çocukları kutlayan Başkan Mustafa Dündar, Muradiye İlköğretim Okulu, Nilüferhatun İlköğretim Okulu ve Sabiha Köstem İlköğretim Okulu öğrencileri adına öğretmenlerine çiçek takdim etti. "Sizler bizim geleceğimizsiniz, geleceğimize yine geleceğimizle sahip çıkıyoruz" diyen Başkan Dündar "Osmangazi Belediyesi olarak çevreyle ilgili çok önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yeşil Dalga Hareketi adını verdiğimiz projeyle atık pil, yağ, elektronik atık ve ambalaj atıklarını çöplerden ayrıştırarak, daha yaşanabilir bir Bursa ve çevre için çalışıyoruz" diye konuştu. Projenin en büyük destekçisi olarak çocukları gösteren Başkan Mustafa Dündar, "Projeyle birlikte çocuklarımız hem geri dönüşümü öğreniyor, hem de engelli arkadaşlarına destek oluyorlar" dedi. Çevre ve Şehircilik Müdür Yardımcısı Talat Müftüoğlu ise geri dönüşümün önemine dikkati çekerek, katkılarından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ve öğrencileri kutladı.

EDA'NIN YÜZÜ ARTIK GÜLÜYOR

Nilüfer Bademli Koleji öğrencilerince hazırlanan müzik dinletisinin ardından Başkan Mustafa Dündar, öğrencilerin topladıkları atıklardan elde edilen gelirle alınan akülü tekerlekli sandalyeyi Eda Alkan'a teslim etti. Mutluluğu yüzünden okunan engelli öğrenci hem Başkan Dündar'a hem de arkadaşlarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Program Hacıvat Karagöz gösterisiyle sona erdi.

Osmangazi Belediyesi 3 yılda; 632 bin 048 ton evsel atık, 30 bin ton ambalaj atığı, 15 ton atık pil ve batarya, 115 ton atık yağ, 25 ton elektronik atık, 34 bin 736 ton kaba atık ve moloz toplayarak, Türkiye'nin geri dönüşümde marka belediyelerinden biri olmayı başardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar Eda Alkan Türkiye Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title