Haberler

Osmangazi’de Çocukların Yüzü Gülüyor

Osmangazi'den Yunuseli'ye 4 Yeni Park Dündar "Her Gün Bir Mahallede, Yeni Bir Açılıştayız"

Osmangazi Belediyesi'nin Yunuseli Mahallesi'nde hizmete soktuğu 4 park ve yaşam alanının açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Seçim takviminin işlemeye başlamasıyla birlikte çalışmalarına hız veren milletvekili adayları da düzenlenen törene büyük ilgi gösterdi. Yunuseli Mahallesi Ege Sokak'taki park alanında düzenlenen törene ev sahibi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın yanı sıra AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen, Ak Parti Milletvekili Adayları Cafer Yıldız, Bedrettin Yıldırım, Hakan Çavuşoğlu ve Cemile Yiğit ile il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çarpık ve kaçak yapılaşma nedeniyle mahallelerde hizmet alanı ürütmekte büyük sıkıntı yaşadıklarını hatırlatarak, kaçak yapılaşmaya karşı da ciddi bir mücadele ortaya koyduklarını belirtti. Başkan Dündar kaçak yapılaşmayla mücadele kapsamında özellikle Yunuseli bölgesinde imarlı arsalar ürettiklerini, bu arsaların imar yollarını açtıklarını, alt yapı çalışmalarını da titizlikle yürüttüklerini söyleyerek, böylece kaçak yapı yapanların yer yok bahanesinin ortadan kalktığını söyledi.

Yunuseli- Hamitler bölgesinde modern bir kent doğduğunu ifade eden Dündar, "Vatandaşımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışıyoruz" diye konuştu. Şuyulandırma ya da kamulaştırma yoluyla elde edilen alanlarda yeşil alan ya da park düzenlemeleri gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Başkan Dündar, daha yaşanabilir bir kent için çalıştıklarını belirtti. Dündar "Yunuseli mahallemize 4 yeni park kazandırdık. Bir yandan çocuklarımız için oyun alanları oluştururken diğer yandan da her yaştan vatandaşımız için spor yapma imkanı sunuyoruz. Bu tür yatırımları Osmangazi'nin her köşesine taşıyacağız" dedi.

Dündar Vatandaşa Fidan Hediye Etti

Açılışın ardından Başkan Dündar'ın yanına akın eden Yunuseli sakinleri yapılan hizmetlerden dolayı Dündar'a teşekkür etti. Mahalle sakinlerine birer çam fidanı armağan eden Mustafa Dündar da "Bursamızı yeşillendireceğiz ve yeniden yeşil Bursa için hep birlikte çalışacağız" diyerek Yunuselililerden fidanları dikmelerini istedi.

10 Bin Metrekarelik Park Ve Yeşil Alan

Yunuseli Mahallesi Ege Sokak, Çamlık Sokak, Samet Sokak ve Kanalıca Caddesi'ndeki park ve yeşil alan düzenlemeleriyle, bölgeye yaklaşık 10 bin metrekarelik yeşil alan kazandırıldı.

Yunuseli Mahallesi Ege Sokak'ta 1688 metrekarelik alanda hayata geçirilen park düzenlemesi fitness aletleri, oturma grupları, çocuk oyun grubu ve yeşil alan düzenlemesinden oluşuyor. Çamlık Sokak'ta yer alan park ise 1348 metrekarelik bir düzenlemeyle oluşturuldu. Burada da çocuk oyun grupları, oturma grupları ve yeşil alan düzenlemesi yer alıyor. Samet Sokak'taki düzenleme ise yeşil alan, yürüyüş yolları ve oturma gruplarından oluşuyor. Dört parkın en büyüğü ise Kanalıca Caddesi üzerindeki 5485 metrekarelik park düzenlemesi. Ağırlıklı olarak yeşil alan düzenlemesinden oluşan bu parkta da oturma grupları ve yürüyüş yolları yer alıyor.

Osmangazi Belediyesi'nin hizmet seferberliği yaz sezonunda her hafta düzenlenecek açılış ve temel atma törenleri, kültürel ve sanatsal etkinliklerle yoğun bir biçimde devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title