Haberler

Orta Afrika Cumhuriyeti Askerlerinin Vahşi Linç Eylemi

Askerler eski Seleka savaşçısı olduğu iddia edilen bir kişiyi herkesin gözü önünde parçalayarak öldürdü.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde, (OAC) Geçici Cumhurbaşkanı Catherine Samba-Panza'nın konuşma yaptığı alan, orduya mensup askerlerin yaptığı vahşice bir linç eylemine sahne oldu.

Olay, Samba-Panza'nın ordu kaçağı olan askerlerin tekrar görevlerinin başına dönmesi dolayısıyla başkent Bangui'de yaptığı teşekkür konuşmasını tamamlayarak meydandan ayrılmasının ardından meydana geldi. Samba-Panza'nın ayrılmasının ardından yüzlerce asker, eski Seleka savaşçısı olduğu iddia edilen bir kişiyi konuşmayı dinleyenler arasından sürükleyerek çıkardı.

Olaya şahit olan İnsan Hakları Örgütü (HRW) Acil Durumlar Direktörü Peter Bouckaert  AA'ya yaptığı açıklamada dehşet dolu anı şöyle anlattı:

"Önce büyük bir taş parçasını bu kişinin başının üzerine atan askerler sonra, vücudunu keserek parçalara ayırdı. Daha sonra da çocukların da arasında bulunduğu yüzlerce kişinin gözü önünde linç kurbanının vücudunu ateşe verdi."

Linç kurbanını, kahkahalar atarak seyreden kalabalık arasından bazılarının cep telefonlarıyla vahşet anının  fotoğraflarını çektiğini anlatan Bouckaert, olayı yakından izleyen bir çocuğun arkadaşlarına "Askerler, piştikten sonra adamın vücudunu yiyebileceklerini söylüyor" diye seslendiğini  belirtti.

Linç eyleminin bölgeye konuşlanan Afrikalı barış koruma gücü askerlerinin gözü önünde meydana geldiğini kaydeden Bouckaert, askerlerden hiçbirinin linç kurbanına yardım etmek için çaba göstermediğini vurguladı. Barış koruma gücü askerlerinin cesede olayın üzerinden 15 dakika geçmesinin ardından yaklaştıklarını anlatan Bouckaert, buna karşılık aniden ortaya çıkan bir gencin, kurbanın koparılan bacaklarından birini alarak yakılan ateşe attığını sözlerine ekledi.

Linç olayının OAC'de istisnai bir durum olmadığını anlatan Bouckaert, son birkaç gün içinde 5-6 kez benzer saldırılara şahit olduğunu vurguladı.

Bundan birkaç gün önce, Bangui'ye aracıyla gittiği sırada şahit olduğu bir olayda, birinin onlarca kişi tarafından kovalandığını gördüğünü belirten Bouckaert, kalabalığın çoğunluğu Müslümanlardan oluştuğu belirtilen Seleka örgütünün eski bir savaşçısı olduğundan şüphelendikleri adamı yakalayarak dövmeye başladığını kaydetti. Bouckaert, "Adam, 'bakın ben Hristiyanım, Müslüman değil' diye bağırıyordu. Ancak  kalabalık aldırmadı bile ve tek bir söz bile söylemesine fırsat vermeden adama vurmaya devam etti" diye konuştu.

Hristiyan Samba-Panza'nın ocak ayında, darbeyle işbaşına gelen Müslüman Michel Djotodia'nın yerine  yemin ederek cumhurbaşkanlığına başlamasının ardından OAC'de Müslümanlara yönelik saldırılar giderek artıyor.

Uluslararası Af Örgütünden en son yayımlanan bir raporda Bangui'nin kuzeydoğusunda Hristiyan anti Balaka milislerince düzenlenen iki ayrı saldırıda 50'yi aşkın Müslümanın hayatını kaybettiği bildirilmişti. - Bangui

Kaynak: AA / Güncel

Peter Bouckaert Orta Afrika Bangui Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title