Haberler

Ölen CHP'li Vekilin Oğlu: Soma Babamı Çok Etkiledi

Güncelleme:

Vefat eden CHP'li Aslanoğlu'nun oğlu, "Soma babamı çok etkiledi. Meclis'in de tatil olmasıyla evde haberleri izliyormuş. Kalbi dayanmadı" dedi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybeden CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun oğlu Erdem Aslanoğlu, babasının Soma'daki maden faciasına çok üzüldüğünü ifade ederek, "Meclis'in de tatil olmasıyla evde en son o haberleri izliyormuş. Herkese yardım etmeye çalışırdı. Kalbi dayanmadı." dedi. 

Erdem Aslanoğlu, Avcılar sahilinde bir restoranda taziyeleri kabul etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Aslanoğlu, babasının dün akşam fenalaştığını ve hastaneye giderken yolda hayatını kaybettiğini anlattı. 

"SOMA, BABAMI ÇOK ETKİLEDİ"

Babasının insanlara yardım etmeyi çok sevdiğini dile getiren Aslanoğlu, şu bilgileri verdi:

"Yardım etme sevgisinden dolayı kalbini çok zorladı. Diyecek başka bir şey yok. İnsanı çok severdi. Soma, babamı çok etkiledi. O kadar insanın acısından çok etkilendi. Meclis'in de tatil olmasıyla evde en son o haberleri izliyormuş. Herkese yardım etmeye çalışırdı. Kalbi dayanmadı. Son dönemde hayatı hep projeydi. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bazı şeyleri insanlara gösterebilmek için birçok eylem yaptı. İnsanların gözüne inen perdeleri kaldırmak için birçok şey gerçekleştirdi. Babama 'Niye böyle yapıyorsun?" diye soruyordum. O da 'Başka türlü basın bizimle ilgilenmiyor. Sesimizi ancak böyle duyurabiliyoruz' diyordu."

"TEK KELİMEYLE İYİ VE GÜZEL BİR İNSANDI"

Aslanoğlu ailesine CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Genel Sekreter Gürsel Tekin, milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Umut Oran,  Kamer Genç ve Süleyman Çelebi, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu taziye ziyaretinde bulundu.

Hamzaçebi, Mevlüt Aslanoğlu'nun yakın arkadaşı olduğunu belirterek, vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. 

"ÖLÜMÜ, ŞOK ETKİSİ YARATTI"

Aslanoğlu'nu "halk adamı ve örnek bir siyasetçi" olarak tanımlayan Hamzaçebi, şunları söyledi: 

"Ölümü, şok etkisi yarattı. Halkın ve vatandaşın içindeydi. Vatandaşın sorunlarını Meclis'e taşıma ve savunma konusunda gerçekten iyi bir örnekti. Hakikaten acımız çok büyük. Onu çok özleyeceğim. Allah rahmet eylesin. Zaman kavramı bilmeden çalışan bir arkadaştı. 'Bugün yorgunum bir yere gitmeyeyim' demez, vatandaşın derdini dinler ve hemen oraya koşardı. Çok hassas bir insandı. O hassasiyet, psikolojik ve fiziki yorgunluk da yaratıyor. Tek kelimeyle iyi ve güzel bir insandı." 

Genel Sekreter Gürsel Tekin, Mevlüt Aslanoğlu'nun insani duygularının çok yüksek olduğunu ifade ederek, "Hayırseverdi. Sadece siyaset yapmıyordu. Bu alanda çok aktif bir arkadaşımızdı. Ailesinin, dostlarının ve CHP ailesinin başı sağolsun" diye konuştu.

"BU GÜNLER ÇOK ACI GÜNLER"

CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil de duygularını şöyle dile getirdi:

"Mevlüt gerçekten kelimelerle anlatabilecek bir arkadaşımız değildi. Çalışkan, sevgi doluydu. Kalbi hem ülkesi hem sevdikleri hem de hizmet için atardı. Çok ani kaybettik. Bu günler çok acı günler. Her evde bir yangın yanıyor. Allah mekanını cennet etsin. O kadar iyi, dürüst, sevecen ve fedakar bir insandı ki, kaybı büyük bir boşluk. Ama yaptıkları ve verdiği sevgiyle hep yaşayacak bir arkadaşımız. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum. İyiliklerin adı her zaman kalır ve hiç ölmez. Onun iyilikleri de hiç ölmeyecektir. Başımız sağolsun."

CENAZE TÖRENİ YARIN

CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu'nun cenazesinin, yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Büyükçekmece Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ferit Mevlüt Aslanoğlu Mehmet Akif Hamzaçebi Avcılar Soma Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

ne desemundefined:

Bize ölenin arkasından konuşulmayacağı öğretildi. Artık günahlarıyla sevaplarıyla Allah gerekeni yapar!

21
1
yanıtYanıtla
yücel yılmazundefined:

Buradaki yorum yazanların ölen insanın arkasından bile laf edecek kadar şeref yok,insanda biraz vicdan olur, hayvanlarda bile vicdan olur, ama bu canlılar kadar vicdan yoksunu mahluklar, bari yorum yapıp'da şerefsizliğinizi katlamayın.

17
5
yanıtYanıtla
Abialkolikazrail@gmail.com:

CHP li değilim ancak Malatya nın sorunlarını en net şekilde dile getiren adamdı. Helal olsun. Vefatını duyunca içim buruldu. Allah rahmet eylesin. Önemli bir Malatyali siyasetçiyi kaybettik.

14
3
yanıtYanıtla
YUFKA YÜREKLİ CHPundefined:

Bilmez miyiz tüm chp şefkat ve merhamet küpüler

15
2
yanıtYanıtla
insan insanoğluundefined:

bakıyorum da troller sahneye çıkmış laf atıyor.tabi siz bilmezsiniz vatan sevgisi,millet sevgisi nedir? siz o kadar üzülemediğiniz için,kimsenin de üzülüp olup bitenleri kafaya takacağını düşünemiyorsunuz...sizz devlet malını özel sektöre daha kolay satmak için, madenleri satın alan firmalara özlemler alma şartı koymayan başbakanı savunun

10
7
yanıtYanıtla
birolundefined:

Allah rahmet eylesin. Ailesine sabir dilerim.

14
1
yanıtYanıtla
baba aliundefined:

marmara depreminde ondörtbin kişi öldü bu adam o zaman ölmemişya

15
0
yanıtYanıtla
K R G Lidriskorogluu@gmail.com:

GOZLERIM YASARDI.

6
8
yanıtYanıtla
İnandıkundefined:

Soru: Yalandan kim ölmüş.Cevap: CHP milletvekili

12
1
yanıtYanıtla
hınıslıcelikyaylakonak@gmail.com:

ulan utanmaz herif bari ölenlerle dalga geçmeyin çümki herkesin sonunda gideceği yerder bakalım siz gitiğinizde arkanızda nasıl konuşulur utanmaz

yanıt0
yanıt0
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title