Haberler

Olaya Müdahale Eden Ambulans Şoförüne Saldırı

Güncelleme:

Samsun'da 112 Acil ambulansının şoförü bir olaya müdahale sırasında yoldan bir gencin saldırısına uğrayarak kendisi de hastanelik oldu.

Samsun'da 112 Acil ambulansının şoförü bir olaya müdahale sırasında saldırıya uğrayarak hastanelik oldu.

BİR MAĞAZADA BAYILAN KADINA MÜDAHALEYE GİTMİŞTİ

Olay, İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Mecidiye Çarşısı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sağlık Bakanlığı 112 Ambulans Servisi 11 Nolu İstasyonu'nda görevli ambulans bir mağazada bayılan bayana müdahaleye gitti. Ancak ambulans mağazanın yanına araç girişi olmadığı için biraz ileri mesafede beklemeye başladı. Bu sırada ambulansta görevli Acil Tıp Teknisyenleri Fatma Sevinç Çiçek ile Embiye Yalçın mağazada giderek bayılan bayana ilk müdahaleyi yapıp sonra bez sedye ile vatandaşların da yardımıyla ambulansa taşımak istediler. Ambulans şoförü 46 yaşındaki Yılmaz Kaya da ambulansın sedyesini alıp yardım etmek istedi. Bu sırada yoldan geçtiği ileri sürülen F.Y. adlı bir genç ambulans şoförüne önce sataştı ardından da yumruklarla saldırdı.

ŞOFÖR, ÜZÜNTÜSÜNÜ ANLATTI

Olay polise haber verildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı motorlu Yunus ekipleri tarafından yakalanan F.Y. gözaltına alındı. Yaralanan 15 yıllık ambulans şoförü Yılmaz Kaya, Gazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hayat kurtarmak isterken saldırıya uğradığını belirten Yılmaz Kaya, üzüntüsünü dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen Samsun Şubesi Başkanı Erdoğan Çakmak, yaralı ambulans şoförünü hastanelerde ziyaret etti. Başkan Çakmak, bu tür saldırıların üzüntü verici olduğunu, gerekli önlemlerin biran önce alınmasını ve sağlık personeline saldıranlara da hak ettikleri cezanın verilmesini istedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yılmaz Kaya Mecidiye İlkadım Samsun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title