Haberler

Oktay Delibalta "İlk Hafta da Olsa Liderlik Güzel

1998 Yılında Erzurumspor'u 5-1 yenerek sezona lider başlayan Gençlerbirliği, yıllar sonra aynı mutluluğu yaşıyor.

1998 Yılında sahasında Ligin ilk haftasında Erzurumspor'u 5-1 yenerek sezona lider başlayan Gençlerbirliği, yıllar sonra aynı mutluluğu yaşıyor. M.P Antalyaspor'u 3-1 yenerek 14 yıl aradan sonra lige tekrar lider başlanması futbolcular arasında espiri konusu oldu.

"İlk haftada olsa liderlik güzel."

Spor Toto Süper ligin ilk haftasına damga vuran Gençlerbirliğinin başarılı Forvet oyuncusu Oktay Delibalta, takımının ilk hafta lider olmasındaki katkısı büyük. Delibalta, M.P Antalyaspor karşısında 1 gol ve bir asis yaparak takımını liderlik koltuğuna taşıyan isim oldu.

Gen golcü Oktay Delibalta Evet, benim açımdan tabii ki güzel bir başlangıç oldu. Hem golle başladım bir de asist yaptım. Galibiyeti getirdi bu hareketler. Fakat ne kadar sevinsekte önemli olan takımın galip gelmesi. Takıma bir şey katabildiysek ne mutlu bize. Sonradan gelip geriden geldiğimiz maçı çevirdik. Buda farklı oldu tabii ki. Stattaki taraftarların coşkusu daha fazla arttı. Güzel bir başlangıç oldu takım için. Kendim içinde çok güzel bir başlangıç oldu. Umarım artarak devam eder diye" konuştu.

Yeni transferleri değerlendiren Oktay "Çok iyi oyuncular geldi açıkçası. Geçen seneye göre biraz farklı bir sistemde oynuyoruz. Dört dört ikiye yakın bir sistemde oynuyoruz. Ona göre oyuncular alındı. Tabii ki orta saha ve hücum hattında ki rekabet olacak. Bu rekabetten de başarı geleceğini düşünüyorum. Çünkü ne kadar arkadan zorlayan birisi olursa, bir oyuncu o kadar daha fazla formayı vermemek için çalışacaktır. Bu da başarı getirecektir. Umarım yeni transferlerde en kısa zamanda takıma uyum sağlarlar ve takıma faydalı olurlar,"dedi.

Ermin Zec'in çok iyi bir forvet olduğunu belirten Delibalta,Geçen sezon ondan defansif özellikler biraz daha fazla isteniyordu. Forvet oynadığı zaman daha verimli oluyordu, dolayısı ile bu sene çift forvet oynadığımız için Ermin'in biraz daha ilerideki özelliklerini kullanacağız diye düşünüyorum. Hocalar öyle düşünüyordur mutlaka. Santrfor mevkisinde daha iyi oynadığını düşünüyorum Ermin'in. Nitekim o da iyi başladı. Hazırlık maçlarında çok iyi bir performansı vardı. Gol attı, gollerde attı. Umarım onun içinde iyi bir sezon olur. Çünkü çok kaliteli bir oyuncu, bize çok katkı sağlayacak bir oyuncu. Onun için de iyi bir yıl olacağını umuyorum"

Genç golcü Oktay Delibalta "Evet" Birinci sırada takımı görmek heyecan verici gerçekten. İlk haftada olsa güzel bir duygu. Bu hafta bu maçla beraber kendimizi birinci sırada gördük. Tabii ki başlangıçlar önemli yukarılar da tutunmak önemli. İyi bir başlangıç olduğu için daha iyi sonunu getireceğimizi düşünüyorum. Kaliteli bir takımız. Yukarılarda yer alacağımızı düşünüyorum. Geçen sene çok iyi yerlerde bitirdik. Son maçta bir talisizlikle play-off'u kaçırdık. Bu sezonda onun üstüne çıkacağımızı düşünüyorum ve takıma güveniyorum. Çok yetenekli oyuncularla kurulu bir takım. Eskiler ve yeni gelenler bir uyum sağlamış gözüküyor. Umarım geçen sezon üstünde bir yıl olur herkes için.

Rakipte tanıdığımız oyuncular var ama genelde Akhisar Belediyesinin kapalı bir kutu olduğunu belirten Oktay, bu karşılaşma ile ilgili olarak şu şekilde konuştu." Çünkü Eskişehir maçında da defansif ağırlıklı oynadılar. Çok fazla özelliklerini gösteren bir takım gibi görünmediler. Doğal olarak bize karşı da ben çok açık oynayacaklarını düşünmüyorum. Kapalı oynayacaklarını düşünüyorum kendi sahalarında olmalarına rağmen. Biz oradan galibiyetle döneceğimize inanıyorum, öyle umuyorum. Galibiyetle dönersek ondan sonra tekrar kendi sahamızda seyircilerimiz önünde oynayacağız, bu da bize ekstra bir motivasyon katacaktır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurumspor Kulübü Oktay Delibalta Ermin Zec Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title