Haberler

Öğrencilerin Okul Yolunda 'Çamur' Çilesi

Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesi'nde yolu çamurla kaplanan Yukarı Mahallesi sakinleri, bir yandan çamurla mücadele ederken, belde merkezindeki okula giren öğrenciler de büyük güçlük yaşıyor.

Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesi'nde yolu çamurla kaplanan Yukarı Mahallesi sakinleri, bir yandan çamurla mücadele ederken, belde merkezindeki okula giren öğrenciler de büyük güçlük yaşıyor. Yaklaşık 1 kilometre mesafedeki okula giden öğrencilerin bazıları çamurdan korunmak için eşekle gidip geliyor. Balpınar Belediye Başkanı Hüseyin Geylani, çamurdan bazı evlerde oturanların etkilendiğini belirterek, Onların yolu maalesef bir süredir tarla yolu şeklindedir. Arazi sahipleri ile birlikte Toprak Reformu Şubesi'ne başvurduk. Havaların yağışlı olması nedeniyle çalışmalara başlanamadı. Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunduk. Havalar düzelir düzelmez o yola el atılıp gereken yapılacak dedi.

Batman'a 6 kilometre mesafede bulunan merkeze bağlı 2 bin 900 nüfuslu Balpınar Beldesi'nin Yukarı Mahallesi'nde yaşayanlar, yoğun kar ve yağmur yağışının ardından çamurla mücadele etmeye başladı. Mahalleyi belde merkezine bağlayan tek toprak yolun çamurla kaplanması ve araçları kullanamaması üzerine merkezdeki Balpınar İlköğretim Okulu'nda eğitim alan öğrenciler de çamurla kaplanan yolu kullanıp okula gidip gelmek zorunda kalıyor. Öğrencilerin üzerlerinin çamurlanmasını önlemek için bazı veliler çocuklarını okula eşek sırtında götürüp getiriyor.

Öğrenci velisi Mehmet Şerif Kandemir, araçların bile giremediği sokaklarda çocuklarını eşek sırtında yaklaşık 1 kilometre ötedeki okula götürdüklerini söyledi. Sokakların asfaltlanması için belde belediyesinin imkanlarının yeterli olmadığını belirten Kandemir, Tarım teşkilatı bünyesinde hizmet veren Toprak Reformu Şubesi'ne başvuruda bulunduk. Bu kurum, köylere farklı fon adı altında yol asfaltmaları yapabiliyor. Biz de ulaşabildiğimiz her devlet yetkilisine derdimizi anlatıyoruz. Kış mevsiminde çamur deryasını andıran yoldan çocuklarımızı okula ulaştırabilmek için çile çekiyoruz. Araçların bile giremediği yolda öğrencileri eşek sırtında okula ulaştırmaya çalışıyoruz. Çocuklarımız her gün adeta çamur banyosu yapıyor. Öğrencileri ya eşek sırtında yada çizmelerle okula getiriyoruz diye sitem etti.

EŞEKLE GİDİYORLAR

Balpınar İlköğretim Okulu 2'inci sınıf öğrencisi Merve ile 3'üncü sınıf öğrencisi Şevval Güngör, kardeşler okula gidip gelirken eşek kullanıyor. Şevval Gürgör, Her sabah okula gelirken ayakkabılarımız çamura saplanıyordu. Çıkaramıyorduk. Üstümüz başımız hep çamur oluyordu. Babalarımız bu kez bizi eşek sırtında okula göndermeye başladı. Eşeğe binmekten korkuyorduk. Alıştık ama bazen eşekten düşüyoruz, üstümüz başımız yine çamura bulanıyor dedi.

ÜRÜNLERİNİ PAZARA GÖTÜREMİYOR

Belde sakinlerinden Gıyas Kandemir ve İbrahim Halil Balin de çamurlu yol nedeniyle ürünlerini pazara götüremez duruma geldiklerini söyledi. Balin, Evlerimizden çıkamaz hale geldik. Sütümüzü, peynirimizi, yoğurdumuzu pazara götüremiyoruz. Buğdayımızı değirmene götüremiyoruz. Çocuklarımızın çektiği çile ayrı, biz büyüklerin yaşadıkları da ayrı bir işkence. Lütfen bize yardımcı olun dedi.

BAŞKAN HAVALAR DÜZELİNCE YOL YAPILACAK

Balpınar Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Hüseyin Geylani, mahallede tarla üzerine yapılan 10 kadar ev bulunduğunu belirtti. Geylani, Onların yolu maalesef bir süredir tarla yolu şeklindedir. Arazi sahipleri ile birlikte Toprak Reformu Şubesi'ne başvurduk. Havaların yağışlı olması nedeniyle çalışmalara başlanamadı. Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesi için girişimlerde bulunduk. Havalar düzelir düzelmez o yola el atılıp gereken yapılacak dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balpınar Batman Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını indirmişti! Tatvan Belediye Başkanı Mümin Erol hakkında soruşturma başlatıldı

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

İsrail, Hizbullah'a savaş açmaya hazırlanıyor: Bir an bile durmayacağız

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Şişli'de mezuniyet töreninde dev ekran öğrencilerin üzerine düştü: 6 yaralı

Bakmadan Geçme

ÖSYM sınavında biri ölürse ne olur? Sınıftakiler tam puan mı alır? 7 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 7 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Ankara selde ölen var mı, yarın sel devam edecek mi? 7 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 7 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Dilan Polat davası hakimi çekildi mi, neden çekildi? Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ne oldu, kaç yaralı var? SON DURUM! Konser salonu nerede?
Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

Valilik, Irak uyruklu vatandaşa ruhsat vermeyen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Köksal'ı ifadeye çağırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title