Haberler

Obama, Şehit Türk Polisi Andı

Güncelleme:

Obama, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İstanbul'da 11 Eylül'de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polis memuru Bülent Özkan'dan söz etti.

Abd Başkanı Barack Obama, New York'taki BM Genel Kurulu'nda yaptığı etkileyici konuşmada, İstanbul'un Sultangazi semtinde, 11 Eylül'de gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan polis memuru Bülent Özkan'dan da söz etti. Obama, 'Bingazi'de sivillerimiz öldürüldüğü gün, İstanbulda da bir Türk polisi, düğününe bir kaç gün kala öldürüldü' diye konuştu.

İnsanların inançları, yaşam biçimleri ve düşüncelerini açıklamalarına karşı yöneltilen baskı yada saldırılara karşı olduğunu vurgulayan Barack ve bu konuda kapsamlı bir konuşma yapan Obama, Hazreti Muhammed'e hakaret içerdiği için tüm dünyada gösterilere neden olan 'Müslümanların Masumiyeti' filminin 'kaba ve iğrenç' olduğunu ancak ABD Anayasası'nın ifade özgürlüğünü koruduğunu söyledi.

'Benim hakkımda da her gün korkunç şeyler söyleyenler olduğunu biliyorum ve onların bunu yapma haklarını her zaman savunacağım' diye konuşan Barack Obama, İslam karşıtı film nedeniyle şiddete dönüşen protestoları eleştirirken, 'Bizim sivillerin Bingazi'de öldürüldüğü gün İstanbul'da, düğününden sadece birkaç gün önce bir Türk polisi de öldürüldü' ifadesini kullandı.

İstanbul'da 11 Eylül'de Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'ne düzenlenen canlı bomba saldırısında 11 yıllık polis memuru Bülent Özkan şehit olmuş, dördü polis yedi kişi de yaralanmıştı.

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Özkan Barack Obama İstanbul Eylül Politika Güncel Haberler

title