Haberler

Niğdeli Demirci: Fiyatlara El Emeğimizi Koymuyoruz, İşçilikten Düşüyoruz, Buna Rağmen Satış Yapmakta Zorlanıyoruz

Güncelleme:

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin ilçelerinde pazar ve esnaf ziyaretinde bulundu. Gürer’in ziyaret ettiği bir demirci, artan maliyetler nedeniyle satış yapamadığını belirterek, “Geçen yıl 8 lira olan makas çeliği, bugün 20 lira oldu. 110 liralık demir profili 280 liraya çıktı. Demir eritmek için kullandığımız linyit kömürü bin 600 liradan 4 bin liraya ulaştı. Fiyatlara el emeğimizi koymuyoruz, işçilikten düşüyoruz. Buna rağmen müşteriyle anlaşamıyoruz, satış yapmakta zorlanıyoruz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin ilçelerinde pazar ve esnaf ziyaretinde bulundu. Gürer'in ziyaret ettiği bir demirci, artan maliyetler nedeniyle satış yapamadığını belirterek, "Geçen yıl 8 lira olan makas çeliği, bugün 20 lira oldu. 110 liralık demir profili 280 liraya çıktı. Demir eritmek için kullandığımız linyit kömürü bin 600 liradan 4 bin liraya ulaştı. Fiyatlara el emeğimizi koymuyoruz, işçilikten düşüyoruz. Buna rağmen müşteriyle anlaşamıyoruz, satış yapmakta zorlanıyoruz" dedi.

Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor, Altunhisar, Ulukışla, Çamardı ve Çiftlik ilçelerinde Pazar esnafının ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Pazarda şeker ve lokum satan bir esnafla dertleşen Gürer, "Bizim burada misafirlere lokum, şeker ikram etmek adettendir. Ama şimdi lokum için arkadaşımız diyor ki 'Lokum almak istediğim üretici, 'Şekeri getirirsen lokumu yapayım' dedi' diyor. Ama bu bayram şekeri de geçtiğimiz yılki fiyatından neredeyse üç katına çıkmış durumda" dedi.

"8 LİRALIK MAKAS ÇELİĞİ 20 LİRAYA ÇIKTI"

Gürer'in ziyaret ettiği bir demirci ise maliyetlerindeki artış nedeniyle yaşadıkları sorunları anlatırken şöyle konuştu:

"Geçen yıl 8 lira olan makas çeliği, bugün 20 lira oldu. 110 liralık demir profili 280 liraya çıktı. Demir eritmek için kullandığımız linyit kömürü bin 600 liradan 4 bin liraya ulaştı. Fiyatlara el emeğimizi koymuyoruz, işçilikten düşüyoruz. Buna rağmen müşteriyle anlaşamıyoruz, satış yapmakta zorlanıyoruz."

GÜRER: MALİYET ARTIŞI ÜRETİMİ VE SATIŞI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gürer ise maliyetlerdeki yüksek artışın üretimin her alanında kendini gösterdiğini ve bu olumsuzluğun hem üretim hem satış noktasında daha büyük sorunlara yol açmaya başladığını söyledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Fethi Gürer Milletvekili Niğde Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title