Haberler

Nefes Koçluğu Federasyonu ABD'deki Çalışmalarına Hız Verdi

Nefes Koçluğu Federasyonu Başkanı Nevşah Fidan Karamehmet, nefes koçluğu hakkında verdiği seminerlerde aralarında doktorların yer aldığı 200'ü aşkın kişiyi bilgilendirdi.

Hem Türkiye'de hem de Amerika'daki Nefes Koçluğu Federasyonu'nun başkanlığını yürüten nefes uzmanı Nevşah Fidan Karamehmet, Amerika'daki çalışmalarına hız verdi. Karamehmet, 16-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşen, Amerika'nın wellness ve kişisel gelişim sektöründeki en büyük fuarı olan New Life'ta iki ayrı konuşma yaptı. New Life dergisinin Mart-Mayıs sayısına da kapak olan Karamehmet, dergide yer alan yazısında nefes teknikleri ve nefes koçluğu arasındaki büyük farkları anlattı. Yazısında nefes tekniklerinin, belli nefes uygulamalarının sadece yetersiz değil aynı zamanda tehlikeli olduğunun da altını çizen Karamehmet, bu tekniklerin hücresel solunumu ve bedeni ciddi zararlara uğratma ihtimali olduğunu da belirtti. Nefes üzerine yapılan her müdahalenin hastalıkları da beraberinde getirdiğini belirten Karamehmet, nefes koçlarının nefes üzerindeki müdahaleyi bularak bunu ortadan kaldırdıklarının altını çizdi.

Amerika'da yaptıkları son dönem çalışmaları hakkında bilgi veren Karamehmet, "Amerika'daki çalışmalarımız kapsamında New York Başkonsolosumuz Sayın Ertan Yalçın ile bir araya gelerek, nefes koçluğu mesleğinin Amerika'daki yeri ve büyümesini ele aldık. Amerika'nın wellness ve kişisel gelişim sektöründe düzenlenen en büyük fuarı New Life'ta konuşmalar gerçekleştirdim. Ayrıca düzenlediğimiz seminerlere çok büyük bir ilgi ve katılım oldu. Aralarında doktorlarında yer aldığı 200'ü aşkın kişi nefes koçluğunun ne olduğunu düzenlediğimiz seminerler vasıtasıyla öğrendi" dedi. Hem Türkiye'deki hem de Amerika'daki Nefes Koçluğu Federasyonu başkanlığı görevini üstlendiğini belirten Karamehmet, "Nefes koçluğunun bir meslek olarak yapılabilmesi için Avrupa Birliği dahil birçok projeye de başkanlık ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Nevşah Fidan Karamehmet Avrupa Birliği Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title