Haberler

Myanmar'da kadın ve erkeklere zorunlu askerlik uygulaması! Süre 2 yıldan 5 yıla kadar uzatılabilecek

Güncelleme:

2 yıl önce yaşanan askeri darbe sonucu demokrasiden eser kalmayan Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar'da yaşları 18 ila 35 olan erkeklerin ve 18 ila 27 olan kadınların en az 2 yıl askerlik yapması zorunlu hale getirildi. Olağanüstü durumlarda askerlik süresinin 5 yıla kadar uzatılabileceği kaydedildi.

Myanmar'da askeri yönetim, genç kadın ve erkeklerin zorunlu askerlik yapacağını duyurdu. Yaşları 18 ila 35 olan erkeklerin ve 18 ila 27 olan kadınların en az 2 yıl askerlik yapması zorunlu hale getirildi. Uygulamaya karşı çıkanlar ise 5 yıl hapis cezasına çarptırılacak.

ASKERLİK SÜRESİ 5 YILA KADAR UZATILABİLECEK

BBC'nin haberine göre, Myanmar'da askeri yönetim, ülkedeki zorunlu askerlik uygulamasına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, yaşları 18 ila 35 olan erkeklerin ve 18 ila 27 olan kadınların en az 2 yıl askerlik yapmasının zorunlu hale getirildiği bildirildi. Olağanüstü durumlarda askerlik süresinin 5 yıla kadar uzatılabileceği kaydedilen açıklamada, uygulamaya karşı gelenlerin 5 yıl hapis cezasına çarptırılacağı belirtildi.

SİLAHLI GRUPLAR ORDUYA KARŞI SALDIRI BAŞLATMIŞTI

"Üç Kardeşler İttifakı", 27 Ekim 2023'te Çin sınırına yakın kuzeydeki Shan eyaletinden Myanmar ordusuna karşı saldırılar başlatmıştı. Güneye doğru ilerleyen silahlı gruplar, Hindistan sınırında yer alan Chin eyaletindeki Rathedaung kasabasında bir karakol ile Myanmar ordusuna ait bir askeri kampı ele geçirmişti. Budist Arakan Ordusu'nun eyaletteki saldırılarından kaçan 43 asker Hindistan'ın Mizoram eyaletine sığınmış; Hint güvenlik güçleri de Myanmar askerlerini başka noktaya taşıyıp ardından da ülkelerine teslim ettiğini duyurmuştu. Arakan Ordusu'nun, Hindistan sınırında bulunan Chin eyaletindeki Paletwa kasabasının kontrolünü ele geçirdiği de öne sürülmüştü.

MYANMAR'DAKİ ASKERİ DARBE

Myanmar'da 2020'deki genel seçimlerde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından ordu, 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. Ordu, ülkenin fiili lideri ve Dışişleri Bakanı Aung San Suu Çii başta olmak üzere pek çok yetkili ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına almış ve olağanüstü hal ilan etmişti. Ordu yönetimine karşı demokrasi taraftarları, ülkede gösteriler düzenlemeye başlamış, ordunun göstericiler üzerine ateş açması sonucu onlarca kişi tutuklanmış, yaralanmış veya hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Asya Myanmar Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Narter Nart:

Kadınlara zorunlu askerlik ülkemize çağ atlatır.. İki yıl süre boyunca kıymetin ne olduğunu anlarlar ve kararsızlık hastalıklarından ya da mal ve mülke yakınlıklarından vazgeçerler.. her biri belki gerçek prensesler olurlar. Kimbilir belki.

114
23
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Kainat şans eseri var olmuş olduğundan dolayı.. her ne olsada.. sonunda huzurluca hiçliğe dönmesi gerekecek.

yanıt10
yanıt111
Narter Nart:

Bak. Markus Çocuk... sadece dünyadaki yaşam için bile trilyonlarca olasılığın bir araya gelmesi gereklidir. İşte bu trilyon olasılık şans eseri bir araya gelemeyecek bir durumdur. Trilyonlarca olasılığın bir araya gelmesi ve yaşamı oluşturması ancak yaşamın karşı ölümünde kainatta olması tesadüf değildir. Dolayısıyla yaratılış protein ve aminoasit ötesidir. Yaşam kendi kendine oluşsaydı ÖLÜM olmazdı. Böyle giderse sen hiç değil ama başka bir şey olursun veya gidersin gibi...

yanıt68
yanıt5
JY:

21. YUZYILDAYIZ ZORAKI ASKERLIK KALDIRILMALI YETER ARTIK GENCLERIN YAKASINDAN DUSUN.

33
64
yanıtYanıtla
Kadir:

Şu bir gerçek ki, insanların kendi ürettikleri sistemler her zaman çürümeye yüz tutacaktır, İslam tüm dünyaya hakim olunca işte o zaman gerçek adalet neymiş insanlar görecek ve anlayacaktır

70
17
yanıtYanıtla
Anonim:

Tamam Kadir Susabilirsin

yanıt1
yanıt1
Kenan Tepretoğlu:

aynı uygulama bizde de yapılmalı mutlaka, ha 2 yıl olmaz da 1 yıl olur ama herkes yapmalı askerlik, geriye dönük bedelli, sahte çürükleri de toplamak lazım tabi öncelikle

38
8
yanıtYanıtla
Mark Kolçak:

Zamanında güvenli ve ufak bir ev bulmam lazım kendime. İçinde yaşlanıp ölebilmek için. Umarım dünya savaşlarını görmeden ölüp giderim huzurluca.

13
19
yanıtYanıtla
Kadir:

Mark kendini toparla, savaş her yüzyılda mutlaka olmuştur, bizim de görmemiz an meselesidir, alemlerin Rabbi olan Allah [C.C.]'a karşı kulluk vazifemizi orada göstereceğiz, savaştan kaçmak mı, yoksa Rabbinin rızası için en değerli varlığımız canımızı vermek mi? Er meydanında her şey belli olacak

yanıt31
yanıt8
sinan özmen:

İnşallah ölürsün hemen mark

yanıt2
yanıt5
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title