Haberler

Muğla Moğolların Kurucu Üyesi Yörükoğlu'nun Eşyaları Artık Daha Fazla Hayranına Ulaşacak

Türk rock müziğinin efsane gruplarından Moğollar'ın kurucularından baterist Engin Yörükoğlu'nun ölümünden sonra müze haline getirilen, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde sergilenen eşyaları, Herodot Kültür Merkezi'ne taşındı.

Türk rock müziğinin efsane gruplarından Moğollar'ın kurucularından baterist Engin Yörükoğlu'nun ölümünden sonra müze haline getirilen, Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinde sergilenen eşyaları, Herodot Kültür Merkezi'ne taşındı. Yengesi İnci Yörükoğlu, bu şekilde daha çok kişiye ulaşılacağını belirterek, O dünyaca ünlü çok başarılı bir bateristti. Bu şekilde onu daha çok kişinin tanıyacağına ve daha çok kişiye ulaşacağına inanıyorum dedi.

Kanser tedavisi gördüğü Bodrum'da 2010 yılında vefat eden Engin Yörükoğlu'nun ölümünden bir yıl sonra müze haline getirilen evinde sergilenen eşyaları Konacık Mahallesi'ndeki Herodot Kültür Merkezi'ne taşındı. Yengesi İnci Yörükoğlu, eşyaları insanların daha kolay ziyaret edebilmesi için bağışlamak istemesi üzerine Bodrum Belediyesi ile iletişime geçti. Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon ile görüşen Yörükoğlu, aldığı olumlu yanıt sonrasında Engin Yörükoğlu'nun konser kıyafetlerini, davulunu, albüm kapaklarını, davulunda kullandığı çok sayıda zili, kimliklerini, piposunu, kahve fincanları ve gözlükleri gibi kişisel eşyasını sergilenmesi için bağışladı. Yörükoğlu'nun Kızılağaç Mahallesi'ndeki müze haline getirilen evinde sergilenen eşyaları belediyenin desteğiyle, Herodot Kültür Merkezi'nde fuaye alınana kuruldu. Birçok etkinliğe ev sahipliği yapan merkeze gelen ziyaretçiler de, Yörükoğlu'nun anısına oluşturulan müze köşesini de ziyaret etmeden ayrılmaz oldu.

Yenge İnci Yörükoğlu, 23 Nisan 2010 yılında kanser rahatsızlığı nedeniyle aramızdan ayrılan Moğollar grubunun dünyaca ünlü davulcusu Engin Yörükoğlu'nun eşyalarını, ölümünün birinci yılında müze haline getirdiğimiz Kızılağaç Mahallesi'nde evinde sergilemeye başlamıştık. Müzenin daha çok kişinin ziyaret edebileceği bir yere taşınmasını istedik. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşerek durumu anlattım. Kendisi çok olumlu karşıladı. Moğollar Grubu'nun da kuruluşunun 50 yılına denk gelmesi ile bu taşınma süreci daha da anlam kazandı. Kültür Merkezi'nin fuaye alanında bir köşe ayrılarak, pek çok eşyası bu alanda sergilenmeye başladı. Türkiye için çok değerli olan bir baterisin yaşamının bir bölümünün bu şekilde sergilenmesi bizler için çok anlamlı. Başkan Kocadon'a da bize destek olduğu için çok teşekkür ediyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yörükoğlu Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title