Haberler

Muğla-Asgari Ücretli İşçi Yolda Bulduğu Parayı Polise Teslim Etti

Muğla'nın Marmaris ilçesinde asgari ücretli işçi 43 yaşındaki Kamil Pektaş, sokakta zarf içinde bulduğu 8 bin 500 lira parayı polise götürdü.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde asgari ücretli işçi 43 yaşındaki Kamil Pektaş, sokakta zarf içinde bulduğu 8 bin 500 lira parayı polise götürdü. Polis, parasını düşüren Engin Çalışkan'ı ve Pektaş'ı bir araya getirerek, teslim edilmesini sağladı. Emekli inşaat mühendisi 65 yaşındaki Engin Çalışkan, geçen salı günü öğleden sonra, yapılandırdığı vergi borcu olan 8 bin 500 lirayı ödemek için Cumhuriyet Caddesi Adliye Kavşağı'nda Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne gitti. Elinde tuttuğu montunun iç cebini kontrol eden ve para dolu zarfın yerinde olmadığını fark eden Çalışkan, geri dönüp geldiği güzergahı kontrol etti. Düşürdüğü parasını bulamayan Pektaş, soluğu Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'nde aldı. Polisle birlikte paranın düştüğü düşünülen yolda arama yapıldı, ancak 8 bin 500 lira bulunamadı.

Akşamüstü ise bir seramik firmasında asgari ücretle çalışan işçi, evli ve 3 çocuk babası Kamil Pektaş, insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu Siteler Mahallesi Adliye Kavşağı'nda araçtan yük indirdiği sırada, kaldırımın kenarındaki zarfı fark etti. Alıp açtığında ise içinde, iki deste para olduğunu gördü. Yükünü indiren Pektaş, Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi'ne giderek parayı polise tutanakla teslim etti. Polis, Engin Çalışkan'ı arayarak paranın bulunduğu bilgisini verdi. Polis merkezine gelen Engin Çalışkan, parayı teslim aldı. Pektaş'a teşekkür eden Çalışkan, ödül olarak bir miktar para vermek istedi. Pektaş, ise bunu kabul etmedi.

Şimdiye kadar haram para yemediğini söyleyen Pektaş, Yük indirdiğim sırada kaldırımın kenarında bir zarf gördüm. Alıp baktığımda içinde iki deste para vardı. Zarfı kapatıp işimi bitirdikten sonra polise giderek teslim ettim. Bizler, şimdiye kadar atalarımızdan, anamızdan ve babamızdan böyle gördük böyle devam ettireceğiz. Haram para hiç yemedim. Topluma saygılı olduğum için çok mutluyum dedi.

Parasını teslim alan Engin Çalışkan, Mağduriyetim karşısında hassas şekilde yaklaşarak görevini yapan emniyet güçlerimize ve paramı bulan kardeşimize çok teşekkür ederim. Polisin disiplinli çalışması ve vatandaşımızın duyarlılığı ile mutlu sonuca ulaştım. 28 yıldır Marmaris'te ailemle yaşıyorum. Marmaris gibi doğru bir yerde yaşadığımı bir kere daha anladım. Kaybettiğim helal bir paraymış ki bana geri geldi. Böyle duyarlı vatandaşlar olduğu sürece sırtımız yere gelmez dedi.

Vatandaşlara kolonya ile çikolata ikram eden polisler, duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek uğurladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cengiz Eker Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

title