Haberler

Müdürlerini Geri İsteyen Veliler, Çocuklarını Okuldan Aldı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde başka bir okula öğretmen olarak atanan müdürlerini geri isteyen veliler, eylem yaptı.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde başka bir okula öğretmen olarak atanan müdürlerini geri isteyen veliler, eylem yaptı. Veliler çocuklarını okuldan alarak eve götürdü.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde Cerrah İlk ve Ortaokulu Müdürlüğü görevinden alınarak Cemil Sönmez İlkokulu'nda öğretmenlik görevine getirilen Şenol Şahin'in geri gelmesini isteyen öğrenci velileri, eylem yaparak çocuklarını okuldan aldı. Okul bahçesinde toplanan öğrenci velileri, Okul Müdürü Şenol Şahin göreve geri dönmediği müddetçe eylem yapmaya devam edeceklerini, çocuklarını okula göndermeyeceklerini belirtti. Basın açıklamalarının ardından veliler, çocuklarını okuldan alarak evlerinin yolunu tuttu.

Okul bahçesinde öğrenci velileriyle bir araya gelen Cerrah Belediye Başkanı İsmail Karaman, özellikle İnegöl'de Cerrah İlk ve Ortaokulu'yla ilgili son 3-4 yıldır önemli başarılara imza attıklarını belirterek, "Rakamsal örneklemeler vermek istiyorum. Göreve geldiğimiz 2009 yılında, eğitim öğretim sonu itibarıyla İnegöl'de 51 ilköğretim okulu arasında Cerrah İlköğretim Okulu'nun başarı sıralaması 47 ve 48'nciydi. Geçen yılki değerlendirmeler neticesinde ise bu sıralamada 13'ncü sıraya kadar yükseldik. Burada tabii ki bizim Belediyemizin, Belediye Meclis Üyelerimizin, Okul Aile Birliğinin çok önemli katkıları oldu. Biliyorsunuz kırtasiye yardımıyla alakalı ülkemizin çeşitli yerlerinden şahsen 3 tane ödül aldım ama bizim bu çabamızın yanında okul idaresi, öğretmenler ve velilerle ilgili yaptığımız bütün katkı ve destek ne olursa olsun, o sac ayağı iyi oturmuyorsa zaten bu başarıyı sağlamanız mümkün değil. Biz son 3-3,5 yıldır Cerrah İlk ve Ortaokulu'yla ilgili olarak yapmış olduğumuz desteklerin olumlu neticelerini, zaten az önce verdiğim rakamlarla gördük. Şenol Şahin Müdürümüz, bizim için çok değerli bir insan. Çok başarılı, okumuza çok önemli katkıları ve başarıları olan bir eğitimcimiz. Böylesine, işin içeriğini de ben çok yakinen biliyorum. Zaman zaman da mülki idarecilerimizle paylaşmıştım. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle de paylaşmıştık. Burada bazı mesnetsiz, aslı astarı olmayan ve tabiri caizse bir delinin attığı bir taşı maalesef 40 akıllı çıkaramadığı gibi, bu işte en çok destek olması gereken kurumlar da maalesef elini taşın altına koymadığı için bugün buralara geldik. Biz müdürümüzden son derece memnunuz. Gayet güzel bir çalışma ortamı içerisinde ve başarılı neticeler de aldık. Böylesine toplumsal başarılar elde etmiş kişilerin ödüllendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ben bugün buraya bir belediye başkanından ziyade bir öğrenci velisi olarak geldim. Ben de az sonra kendi evladımı alıp evime bırakacağım. Zaman zaman tepkilerimizi resmi mercilere de dile getiriyoruz ama bu tür eylemlerimiz de küçük nüanslar şeklinde de müdürümüz göreve dönene kadar devam edecek. Şu an 630 öğrencimiz var. Kalburt bölgesindeki mahallemizi de sayarsak 7 noktadan taşımalı sistemle gelen öğrencilerimiz var. Şu an bütün öğrenciler velilerimizle beraber okulu boşaltacak. Çocuklarımızı bugün okula göndermeyeceğiz" dedi.

"MÜDÜRÜN GÖREVE İADESİNİ İSTİYORUZ"

Cerrah İlk ve Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı İsmail Pamuk ise, "Şenol Şahin okulumuzda görev yaptığı süre içerisinde, okulumuza önemli katkıları olmuş, son derece başarılı ve örnek bir idarecidir. Yapılan bu haksızlığa tepki olarak da şimdi okuldaki öğrencilerimizi okuldan alıp evlerimize dönüyoruz. Bu tepkiyi de okul müdürümüzün okuldan alınması nedeniyle veriyoruz. Şenol Bey'in göreve iadesini istiyoruz. Bu eylemimiz şu an bir günlüktür. Göreve geri gönderilene kadar da eylemlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Öğrenci velilerinden Ali Süngü de, "Müdürümüz gerçekten değerli bir insandır. Onun için biz gerekirse imza toplarız. Onun buraya geri gelmesini istiyoruz. Başka bir yere gönderilmesini istemiyoruz. Göreve iade edilsin" dedi.

"VELİLERİ OKULA ALIŞTIRDI"

Öğrenci velilerinden Murat Kapıcı ise, "Şenol Şahin buraya geldiğinde velileri toplantılara katılmaları için ikna etmeye çalıştı. Herkes canla başla okula gelmeye başladı. Herkes gerekli yardımları yapmaya başladı. Ondan önceki dönemlerde bu yardımlar yapılmıyordu. Toplantı olacak dendiği zaman veliler toplantıdan kaçıyorlardı ama son zamanlarda toplantılarda veliler çoğalmaya başlayınca bir şeyler oldu biz de anlayamadık. Bundan sonraki gelecek olan müdür de ne kadar iyi niyetli olursa olsun istediği toplantılar olmaz. Bu okul bundan sonra çok başarısızlığa sürüklenir. Biz müdürümüzü geri istiyoruz. Oğlumun önümüzdeki hafta sınavları başlıyor. Şimdi bu çocuk bu psikolojiyle önümüzdeki hafta sınavlarda nasıl başarılı olabilir?" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Karaman Şenol Şahin İnegöl Politika Güncel Haberler

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

Fatih Karagümrük Süper Lig'e veda etti

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan: Görüntüler 7 yıl öncesine ait, tamamıyla aile ortamı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title