Haberler

Modern Dans Gösterisi 'Güldestan' Büyüledi

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 15.Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında modern dans gösterisi Güldestan'ı sahneledi.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, 15. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında modern dans gösterisi Güldestan'ı sahneledi.

Kaş Antik Tiyatro Salonu'nda sahnelenen gösteriyi Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin ve çok sayıda davetli izledi. Türk toplumunun kültürel geçmişinin bugünün yaşamıyla modern bir şekilde bağdaştırıldığı Türk balesinin büyüleyici eseri Güldestan'ı Arkın Zirek sahneye koyarken, koreografisini Beyhan Murphy, müzikleri Mercan Dede yaptı. İzleyiciyi dans ve müziğin kusursuz ahengi ile etkileyici bir atmosferin içerisine çeken gösteri göçebe bir toplumun izlerini anlatırken, Halit Ergenç'in seslendirdiği metinler Orhan Pamuk, fotoğraflar ise Ara Güler imzasını taşıyor. Eserde dekor tasarımı Işın Mumcu, kostüm tasarımı İsmail Dede, ışık tasarımı ise Micheal Odam'a ait. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Gültekin Mercan Dede Antalya Likya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title