Haberler

Niksar'da Miniklere Trafikte Uygulamalı Eğitim

Güncelleme:

Tokat'ın Niksar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü, anaokulu öğrencilerine cadde üzerinde uygulamalı trafik eğitimi veriyor.

Tokat'ın Niksar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü tarafından anaokulu öğrencilerine cadde üzerinde uygulamalı trafik eğitimi veriliyor.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan "Trafik Kurallarını Öğreniyorum, Şehrimi Tanıyorum" proje çalışması kapsamında anaokulu öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verilirken aynı zaman da şehri tanıma imkanı sağlanıyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmada ilçede faaliyet gösteren anaokullarındaki öğrencilere trafikte karşılaşabilecekleri riskler ve uymaları gereken kurallar anlatılırken, ilçenin tarihi mekanları da gezdirilerek Niksar'ın tanıtılması sağlanıyor.

Eğitimde minik öğrencilere ana cadde üzerinde yürüme, karşıdan karşıya geçme, üst geçit alt geçit kullanımı, emniyet kemeri takmanın önemi, okul servis araçlarında yolcu olarak karşılaşabilecekleri riskler, trafik lambaları ve işaretleri gibi trafikte bilinmesi gereken temel kurallar uygulamalı olarak anlatılıyor.

Eğitimi dikkatle dinleyen küçükler zaman zaman sordukları sorularla polis amcasını terlettiler.

Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Memuru Erdem Öztürk, "Trafik Kurallarını Öğreniyorum, Şehrimi Tanıyorum" projesiyle çocukların hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini söyledi. Trafik eğitim merkezlerinde böyle çalışmaların yapıldığını ama cadde de trafik akışının olduğu alanlarda Türkiye'de ilk kez böyle bir uygulama yapıldığını belirten Öztürk, "Proje dahilinde Niksar ilçe merkezindeki anaokulu öğrencilerine yaparak yaşayarak öğrenme çerçevesinde trafik kurallarını öğretiyoruz. Bunun yanında Niksar ilçesinin tarihi ve doğal mekanlarını gezerek çocukların öğrenmelerini sağlıyoruz. Bu kapsamda Niksar'ın fatihi Melik Ahmet Danişmend Gazi'nin türbesi, Ulu Camii, Kırkızlar Türbesi gibi mekanlar gezdirildi ve ayrıca ilçe polis karakolu da çocuklara gezdirilerek bilgiler verildi" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdem Öztürk Türkiye Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title