Haberler

Minik Liya'nin yaşaması kök hücre bağışına bağlı

Güncelleme:

Minik Liya'nin yaşaması kök hücre bağışına bağlıGonca YAĞCILONDRA, (DHA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan gurbetçi Ufuk ve Hatice Gümüşöz'ün lösemi teşhisi konulan 1.5 yaşındaki kızları Liya'nın yaşaması için kök hücre nakli bekliyor.

Minik Liya'nin yaşaması kök hücre bağışına bağlı

Gonca YAĞCILONDRA, (DHA) - İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan gurbetçi Ufuk ve Hatice Gümüşöz'ün lösemi teşhisi konulan 1.5 yaşındaki kızları Liya'nın yaşaması için kök hücre nakli bekliyor. Gümüşöz çifti, küçük kızlarına uygun kök hücre bulunması için bir bağış kampanyası başlattı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşayan gurbetçi Ufuk ve Hatice Gümüşöz'ün geçtiğimiz Nisan ayında lösemi teşhisi konulan 1.5 yaşındaki kızları Liya'nın yaşaması için kök hücre nakli bekliyor. Liya'nın babası Ufuk Gümüşöz, kızlarının 14 Nisan'dan bu yana Londra'daki Great Ormond Street Çocuk Hastanesi'nde tedavi gördüğünü ancak iyileşmesinin kök hücre nakli ile mümkün olacağını belirterek, Avrupa ve Türkiye'deki vatandaşlardan bağışçı olmalarını istedi. Baba Gümüşöz sadece kızları için değil, Liya'nın durumundan olan çok sayıda hastaya da umut olabilecek bu bağış kampanyası için destek beklediklerini vurguladı.

HASTALIK YÜKSEK RİSK TAŞIYOR

Ufuk Gümüşöz kızlarının hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Hastalığın ne zaman başladığını, ne biz ne doktorlar biliyor. 2 ay kadar önce yürüşünde değişiklikler hissettik ve doktora götürdük. Muayene edildi ve bize yeni yürümeye başladığı için belki birşeyleri taklit etmeye çalışıyordur denildi. Bu olaydan iki hafta sonra salonda yere düştü, ben ve eşim Hatice o anda salonda olmadığımız için nasıl düştüğünü görmedik. Hemen acile götürdük ve birşeyinin olmadığını ve sağlıklı olduğunu söylediler' dedi.

KÖK HÜCRE NAKLİ GEREKİYOR

Baba Gümüşöz, Liya'nın tekrar ayaklarından şikayet etmesi üzerine tekrar doktora götürdüklerini belirtti. Gümüşsöz, 'Liya'nın ateşi olduğu için yatış verdiler fakat 6 saat sonra hala ayaklarının üzerine basamayınca X-ray ve kan testi istediler. Çıkan sonuçlarda birşeylerden şüphelendiklerini ve MR çekilmesi gerektiğini söylediler. Akabinde MR çekildi ve pelvis bölgesinde bir kitle olduğunu, öncelikle kanser, sonra kist veya enfeksiyon gibi birşey olabileceğini belirttiler. Liya'yı, acil olarak Great Ormond Street Hospital'a sevk ettiler. 12 Nisan pazar günü hastane girişi yapıldı ve bir kaç gün içerisinde tahliller, biyopsi başladı. 14 Nisan salı günü Akut Miyeloid Lösemi (AML) teşhisi konuldu ve akabinde kemoterapi tedavisi başladı. Bir kaç gün sonrada hastalığın yüksek risk taşıdığını ve kök hücre nakli yapılması gerektiğini belirttiler' dedi.

BÜTÜN ÜLKEDEN KÖK HÜCRE BAĞIŞI KABUL EDİLİYOR

Minik Lina'ya bağışçı olmak isteyenler, İngiltere'deki yurttaşlar uluslarası kök hücre merkezi DKMS'nin www.dkms.org.uk internet sitesine girerek kayıt olabilir. Siteye kayıt olanların adreslerine gönderilecek hücre örnek kitini, talimatlara uygun şekilde uygulayarak ücretsiz olarak postaya verebilecek. Zarfın üzerine 'Drive Code LYA001' yazılması halinde ise işlem hızlı bir şekilde Liya'nın hesabına aktarılacak. Türkiye'de yaşayanlar ise en yakın Kızılay Merkezi'ne gidip kök hücre bağışçısı olmak istediklerini söylemeleri yeterli.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Liya Haberler

Bakmadan Geçme

Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title