Haberler

Milletvekili Altunyaldız, Tusiad Üyeleriyle Bir Araya Geldi

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız İstanbul’da TUSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

AK Parti Konya Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız İstanbul'da TUSİAD üyeleri ile bir araya geldi.

TUSİAD'ın 4.Sanayi Devrimi kapsamında gerçekleştirdiği "Sanayi 4.0 Günleri"nde konuşan Altunyaldız, "TUSİAD daha önce 'değerlendirmemi yaparım, kenara çekilirim' gibi bir anlayışa sahipti. Ama artık görüyorum ki bu anlayış değişmiş. Şimdi TUSİAD inisiyatif alıyor işin taraflarıyla birlikte elini taşın altına koyuyor. Bu ülkemiz adına oldukça önemli bir gelişme, bu anlayışın devam etmesi gerekir" dedi.

TUSİAD'ın 4. Sanayi Devrimine ilişkin yürüttüğü çalışmaları bu anlamda kıymetli bulduğunu söyleyen Altunyaldız, birlikte çalışmanın, yol almanın önemine vurgu yaptı.

"Tüm tarafların katılımıyla ekosistem oluşturulması gerekiyor"

Altunyaldız ekosistem oluşturulmasının önemine değinerek, "Ekonomik yapının gelişmesi ve büyümesine yönelik reformlar, ancak güçlü bir "ekosistem" kurabilirse başarıya ulaşır. Bir yerde kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri, firmalar yani kısacası tüm ekonomik ve sosyal aktörler arasındaki bağlar güçlü olursa, işbirliği mükemmel bir şekilde kurulursa o yerde ekosistem de o kadar güçlü olur. Ekosistem güçlü olunca, ekonomik gelişme toplumun tüm kılcallarına kadar yayılır, kuşatıcı, uzun ömürlü ve sürdürülebilir olur. Güçlü bir ekosistem, daha fazla yeni fikirlerin hayata geçirilmesine, daha fazla istihdam yaratan projelerin hayat bulmasına yardımcı olur" diye konuştu.

"Artık hayaller hayal değil"

Altunyaldız, "Dijitalleşmede dünyanın geldiği nokta oldukça etkileyici. Artırılmış gerçeklik, yapay zeka tarihte hiç görülmedik şekilde ileri bir noktaya ulaştı. Bugün dünyanın pek çok yerinde otoyollarda görebileceğimiz sürücüsüz otonom araçlardan bahsediyoruz. 3D yazıcılarla inşa edilen evleri biliyoruz. Artırılmış gerçeklik sayesinde yakın zamanda başlıklarımızı takıp dünyanın herhangi bir yerine gerçek zamanlı seyahat etmek çok da hayal değil. Öyle yıkıcı bir değişim içerisindeyiz ki, hayal gücümüzle teknolojiyi birleştirip "yapamayacağımız şey" tabirini tarihin tozlu raflarına kaldıracağız" ifadelerini kullandı.

"Türkiye 4. Sanayi Devrimi trenini kaçırmayacak"

Türkiye'nin 4. Sanayi Devrimi trenini kaçırmayacağını ifade eden Altunyaldız, "Türkiye 15 yıl önceki Türkiye değil. Bizim bu yıkıcı değişimin altında kalmayacak sanayicimiz, üreticimiz var. Bunu yapacak cesaretimiz, özgüvenimiz var. Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim İstanbul Teknik Üniversitesi Arı Teknokent'de yaptığım gözlem ve incelemeler bu anlamda beni oldukça motive etti. Bugün Konya OSB'de gittiğiniz bir fabrikada 4. Sanayi Devriminin getirdiği teknolojiyi sanayicimizin en üst seviyede kullandığını görüyoruz. Hükümetlerimizin son 14 yılda hayata geçirdiği politika ve reformlarla ülkemizin bu alanda geldiği nokta oldukça heyecan verici" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ziya Altunyaldız Ak Parti Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? En yeni ve duygusal Babalar Günü mesajları 2024! Anlamlı ve kısa Babalar Günü sözleri neler? Kurban Bayramı özel sektöre 9 gün tatil mi? Kurban Bayramı tatili toplam kaç gün, 9 gün tatil kimleri kapsıyor? Kurban Bayramı ve Babalar Günü mesajları 2024! En yeni, anlamlı ve ayetli Kurban Bayramı sözleri neler? Kısa ve duygusal Babalar Günü sözleri! Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title