Haberler

Mersinli Şehit Astsubay Ömer Koca, 7 Gün Önce Baba Olmuştu

Şırnak'ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca, Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şırnak'ta sivil kıyafeti ile marketten alışveriş yaptığı sırada teröristlerce şehit edilen Jandarma Astsubay Üstçavuş Ömer Koca, Mersin'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından uçakla getirildiği Adana Havaalanı'ndan alınan Ömer Koca'nın cenazesi, Mersin Muğdat Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları, Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Kıdemli Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan, askeri ve mülki erken ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cami ve çevresi dev Türk bayrakları ile donatılırken, cenazeye katılan vatandaşlar da 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.Şehit askerin babası Hüseyin ile annesi Ayşe Koca güçlükle ayakta dururken, eşi Funda Koca ise tören boyunca gözyaşları döktü. 2 yıllık evli olan ve 7 günlük oğlu Muhammed Hüseyin'i görmek için gelip pazar günü görev yerine geri dönen askerin yakınları, teröre lanet yağdırdı. Baba Hüseyin Koca oğlunun tabutunun önündeki fotoğrafı alıp öperken, anne Ayşe Koca ise Arapça ve Türkçe ağıtlar yaktı. Şehit askerin 2 yıllık eşi Funda Koca ise eşinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Annesinin ve yakınlarının kucağında babasının tabutuna getirilen 7 günlük Muhammet bebek ise, babasına son kez baktı. Cenaze namazının ardından oğlunun tabutu başına gelen acılı anne Ayşe Koca, tabuta sarılıp gözyaşları döktü.

ŞEHİT ASKER EVLATLIK

AcI-ı haberle yıkılan Koca Ailesi'nin, şehit asker Ömer Koca'yı 3 aylıkken evlatlık edindiği öğrenildi. Sütçülük yapan Hüseyin Koca, şehit askeri akrabalarından evlatlık edinerek ailenin tek çocuğu olarak büyütürken, bu konuda fazla konuşmak istemedikleri ifade edildi.

İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Ömer Koca'nın Türk bayrağına sarılı tabutu alkışlarla top arabasına konuldu. Bu sırada vatandaşlar, "Şehidim hakkını helal et bize" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Anne Ayşe, bir askeri öperek oğlunun arkasından feryat etti. Acılı eş Funda Koca ise, elindeki Türk bayrağını biran olsun bırakmadan, eşinin tabutu önünden geçtiği sırada asker selamı verdi. Bir süre top arabasında taşındıktan sonra cenaze aracına alınan şehidin naaşı götürüldüğü Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Hüseyin Ömer Koca Şırnak Mersin Politika Güncel Haberler

title