Haberler

Mersin Maratonu Gün Sayıyor

Mersin Maratonu gün sayıyorMERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Mersin Maratonu gün sayıyor

MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Mersin Maratonu'nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

3 Aralık'ta 6 kategoride, profesyonel sporcular ve vatandaşların katılımıyla koşulacak olan maratonun heyecanı kenti sardı. Hilton Otel'de yapılan toplantıda, maraton hazırlıkları hakkında bilgi veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Vedat Yüksel, şu an itibariyle 50 bin 500 katılımcı rakamına ulaşıldığını söyledi. Geçen sene yapılan maratonun Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nden 5 yıldız aldığını hatırlatan Yüksel, Bu bizim için önemliydi. Çünkü sporcular yarışın kalitesine ve yıldızlamasına dikkat ediyorlar, ona göre katılacakları yarışları seçiyorlar. Bu sene hedefi bir tık daha yükselttik. Bronz kategori için uluslararası federasyona başvurumuzu yaptık. Bronz kategori için gereken kriterleri yerine getirdik. Bunun en büyük kriteri elit sporcu çağırmanız. 8 tane elit sporcu çağırmanız lazım. Bunlar belli bir derece ve mesafe koşan sporcular. Bu sporcuların hepsi gelecekler dedi.

Maratonun bu yıl hoşgörü, barış ve kardeşlik temasıyla koşulacağını ifade eden Kocamaz, 1999 yılından bu yana kazı çalışmalarına devam edilen Soli antik kentinin uluslar arası tanıtımı için Mersin Maratonu'nun önemli bir şans ve fırsat olarak görüyoruz. Dünyanın dört bir yanından maratonumuza katılacak yarışmacılar kış mevsiminin ortasında ılıman bir iklim, düz bir zemin, tarih ve doğayı buluşturan muhteşem bir atmosferde yarışma keyfini yaşayacaklardır. Türkiye'nin en iyi parkuruna sahibiz. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği'nin yol yarışları kategorisinde verdiği bronz kategorinin kriterleri yerine getirilmiştir. Bir sonraki hedefimiz altın kategoriye yükselmektir. Binlerce sporsever hoşgörü, barış ve kardeşlik için Mersin'de buluşacak diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Ali Aksu ise, organizasyonun son derece profesyonel bir elle hazırlandığını kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Atletizm Federasyonları Birliği Hilton Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title