Haberler

Bir dönem Türkiye'nin gündeminden düşmeyen "gizemli ev" satışa çıktı! Sahibinin tek bir şartı var

Güncelleme:

Mersin'in Tarsus ilçesinde 2016 yılında başlayarak 1 yıl süren kazıyla Türkiye'nin gündemine oturan ev satışa çıkarıldı. Bir dönem çok konuşulan ve çeşitli iddialarla gündemden düşmeyen "gizemli evin" sahibi, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herhangi birine fiyatı ne olursa olsun konutu vermeyeceğini belirtti.

Mersin'in Tarsus ilçesindeki tek katlı olan ve Türkiye'de 'gizemli ev' olarak bilinen müstakil bir evde, özel harekat polisleri gözetiminde yaklaşık 1 yıl süren gizemli kazı sona ermiş ve alan kapatılmıştı.

SATIŞA ÇIKTI

Sahibi tarafından ev, "Tarsus Meşhur Gizemli Kırmızı ev 209 m2" başlığı altında 6 milyon 750 bin TL satış fiyatıyla ilana çıktı. Satışını duyan mahalle sakinleri, bir an önce evin yeni sahibini bulup, gündemden çıkmasını istedi.

Mersin'deki 'gizemli ev' 6 milyon 750 bin liraya satışa çıktı

"DOĞRU BİR KARAR"

Mahalle sakini Yusuf Kemal Rüya, "Çocukluğum burada geçti. Gizemli evin satışa çıktığını duyduk. Buradaki bilinmezlik durumunun, gizemlilik halinin derhal sona ermesi gerekir, çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zira burasıyla ilgili sürekli hurafeler üretiliyor, korkular büyüyor, bunun sona ermesi için doğru bir adımdır" dedi.

Mersin'deki 'gizemli ev' 6 milyon 750 bin liraya satışa çıktı

"TÜRKİYE VATANDAŞI OLMAYAN BİRİNE VERİLMEYECEK"

Bölgedeki esnaftan Diyap Yüksekbaş ise buranın yabancılara satılmayacağını öğrendiklerini belirterek, mülk sahibine teşekkür etti. Yüksekbaş, "Tarsus'ta bulunan Türkiye'yi sarsan ev, yakinen tanıdığım iş adamı arkadaşımız tarafından satın alınmıştı. Bu arsada bulunan gizemli evin artık doğru düzgün bir hale gelmesini biz de çok istiyoruz. Çevre esnafıyız. Bu konu hakkında bize danışması çok güzel kendisine teşekkür ederim. Ayrıca başka bir konuda da teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan herhangi birine fiyat ne olursa olsun vermeyeceğini belirtti. Gerçekten teşekkür ediyorum kendisine. Şu an birkaç görüşme yaptığını biliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Tarsus Mersin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

Mustafa Kılıç:

Şakamısınız olum siz 6.750000 tl ??????

51
3
yanıtYanıtla
apo tunc:

ohaa fiyata bak o parayla buyukşehirden 2-3 daire alınır bir de tarsusta ya

34
6
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

50 bin tl ancak eder onu da Suriyeli alır Tarsus gibi köy yerinde o parayı sana kim verir

22
5
yanıtYanıtla
Hamdi Baba :

Gizemli ev ne yahu. Vereyim oraya 200 bin Euro. Versinler bana

12
1
yanıtYanıtla
Onemli Degil:

Sana yaramaz bu ev, aidati coktur.

yanıt0
yanıt0
Turgay Soyler:

yabancıya satmayacakmış lafa bak ya yabancının biri bir Türk vatanda şı bulur altı milyon beş yüze bağlar yüz binde ona verir iki ay sonra ondan devir alır iş mi yani

9
1
yanıtYanıtla
Eclipse Moon34:

6 milyon 750 miiiii 6 tl 75 kuruş bile vermem fırsatçı arkadaşa

1
0
yanıtYanıtla
senar:

Yersen :) malı alan aldı giden gitti

0
0
yanıtYanıtla
harun er:

675 BİN DEMEK İSTEMİŞ SANIRIM

0
0
yanıtYanıtla
harun er:

675 BİN DEMEK İSTEMİŞ SANIRIM.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title