Haberler

Marmaris'teki orman yangınının çıkış sebebiyle ilgili sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor

Güncelleme:

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi devam ederken yangının çıkış sebebi de araştırılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sabotaj ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi. Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk ise, yangından önce 3-4 kişinin ormanlık alandan kaçarken görüldüğünü belirterek sabotaj ihtimalinin yüzde 90 olduğunu vurguladı.

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisinde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı. Saat 20.00 sıralarında başlayan yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yangının çıkış nedeni araştırılırken Marmaris Belediyesi yetkililerinden konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi.

"SABOTAJ İHTİMALİ YÜKSEK"

Yangına ilişkin detayları paylaşmak üzere canlı yayına telefonla bağlanan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sabotaj ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.

"ORMANI BÜYÜK ORANDA KAYBEDİYORUZ"

Oktay açıklamasında, "Yangın Yediadalar denilen bölgede başladı. Sabotaj ihtimalinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Yanan bölge Marmaris'in en bakir bölgesi, genç bir ormandı ama maalesef büyük oranda kaybediyoruz. İlk başta havadan müdahale oldu ancak havanın kararması ile helikopter iniş yapmak zorunda kaldı." diye konuştu.

Marmaris'teki orman yangınının çıkış sebebiyle ilgili yetkililer, sabotaj ihtimali üzerinde duruyor

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI: 3-4 KİŞİ KAÇARKEN GÖRÜLDÜ

Öte yandan sabotaj ihtimalini kuvvetlendiren bir başka açıklama da Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk'ten geldi. Öztürk yaptığı açıklamada, "Geçen sene de yaşadık biz bu olayı. Üç yerde birden yangın çıktı. Sabotaj şüphesi var. Sabotaj ihtimali yüzde 90. Oradaki arıcılar, 3-4 kişinin kaçtıklarını gördüklerini söyledi. Polis ekipleri inceliyor. 3 ayrı bölge cayır cayır yanıyor" ifadelerini kullandı.

Marmaris'teki orman yangınının çıkış sebebiyle ilgili yetkililer, sabotaj ihtimali üzerinde duruyor

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Orman Yangını Marmaris Muğla Haberler

500

Yorumlar (4)

Onemli Degil:

Sabotaj mabotaj..Hersene hep ayni yerlerde problemler yasaniyorsa, ilgili bakanliklar,kolluk kuvvetleri, diger maas verdigin elemanlar...Hani yeterli ucaklar ekipmanlar da var di..Nooldu bunlara ? Hatirladigim kadariyla da, gecen sene ayni olaylarin ardindan apar topar arazi mafyalarinin ekmegine yag surecek cinsten kararnameler cikmisdi..

1
0
yanıtYanıtla
Sadık:

Pkk işin içinde .

0
0
yanıtYanıtla
SÜMBÜLZADE:

uçak diye kimse soru sormasın kardeşim. ne uçağı önceden uçak mı vardı? size ne.

0
0
yanıtYanıtla
Kemal Aslan:

Hukumet yangina mudahalede yine sinifta kaldi ders alan bir hukumet yok...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title