Haberler

Malta Sakinleri Başkan'ı Ağırladı

Güncelleme:

BELEDİYE Başkanı Cengiz Ergün, haftalık mahalle ziyaretleri kapsamında Malta semti sakinleriyle bir araya geldi.

Malta Camii cemaatinin caminin bazı sorunlarını Başkan Ergün'e iletmesi üzerine, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, caminin çevresinin düzenleneceğini, duvarlarının da modernize edileceğini söyledi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün Malta ziyaretine MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Hasan Eryılmaz, Cem Çöllü, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Köroğlu, Sezai Gürcan, Mazlum Yüzgider, MAK-GÖÇ Başkanı Birol Vardar, Tevfikiye Mahalle Muhtarı Afiz Çiçek ve mahalle sakinleri katıldı.

Malta Camii'nde Hasan Hocaoğlu adına yaptırılan hayrat nedeniyle Hocaoğlu'nun eşi ve çocuğuna teşekkür plaketi takdim eden Başkan Ergün, hayırlarının kabul olması temennisinde bulundu. Cami çıkışında mahalle sakinleri, Başkan Ergün'ün yakasına nazar boncuğu taktı. MAK-GÖÇ Derneği Başkanı Birol Vardar da Başkan Ergün'e Malta'ya, derneklerine ve Maltaspor'a katkıları nedeniyle çiçek takdim etti.

Manisagaz'ı ziyaret etti

Cami çıkışında kendisini bekleyen çocukları da unutmayan Başkan Ergün, onlarla sohbet etti, harçlık dağıttı. Cami cemaatinin çevre düzenlemesi ve doğalgaz taleplerini dinleyen Başkan Ergün, camide çevre düzenlemesini ve cami duvarlarının modernizasyonunu Belediye olarak en güzel şekilde yapacaklarının sözünü verdi. Doğalgaz ile ilgili talep üzerine Ergün, Manisagaz Bölge Müdürü İbrahim Başaran'ı ziyaret etti. Beraberindekilerle birlikte Manisagaz'ı ziyaret eden Ergün, vatandaşların talebini Bölge Müdürü Başaran'a iletti.

Sorunlar kısa sürede giderildi

Malta'da bulunan Okay Kıraathanesi'nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ergün, burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Kıraathane girişinde tüm vatandaşlarla tek tek tokalaşan Ergün'e, işletme sahibi tarafından mahallelerine yapılan hizmetler nedeniyle çiçek takdim edildi. Malta semtine gerek Tevfikiye Mahallesi, gerekse de Merkez Efendi Mahallesi olarak ayrım yapmadan eksikliklerin giderilmesi noktasında hizmetlerin gittiğini belirten Başkan Ergün, mahallenin birçok sorununun kısa sürede giderildiğine işaret etti.

Tek dertleri iş yaptırmamak

Bir vatandaşın Oda-Dernekler Binası Projesi'nin ne olacağı yönündeki sorusunu yanıtlayan Başkan Ergün, "Burayı biz Belediye olarak kendi imkanlarımızla yapacağız. Yaklaşık 20 trilyon civarında imkan bulup, bu hizmeti yapacağız.

Magnesia'nın yan tarafındaki arazinin de ticari alan olarak düzenlenmesini teklif ediyoruz. Buna da hayır diyorlar. AKP grubu hayır diyor, CHP kırmızı çizgileri olduğundan bahsediyor. Ancak gelin görün ki, geçtiğimiz dönemde Manisa'da satılmadık yer bırakmamışlar. Evkur'un olduğu alandan, lojmanlara, Belediye'nin gayrimenkullerine kadar her şeyi satmışlar. Bunların tek dertleri iş yaptırmamak. Yaptıklarımızın daha üstüne çıkmamamız için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Cami cemaatini sevindiren hizmet

Mahalle kıraathanesinin ardından Tevfikiye Mahallesi'ini gezen Başkan Ergün, mahallelilerin yeşil alan düzenlemesi ile ilgili taleplerini dinledi, yeşil alan düzenlemesi istenilen anları inceledi. Malta Camii'nin bahçe düzenlemesi için Başkan Ergün'ün ziyaretinde 2 kamyon toprak istediklerini ve hemen bu taleplerinin yerine getirildiğini belirten Malta Camii Derneği Başkanı İrfan Şahin, "Belediye Başkanımızdan çok memnunuz.

Camimizin duvarlarının yapılması, bahçe düzenlemesi ve doğalgazının bağlanması yönünde Başkanımıza taleplerimizi ilettik. Sağ olsun şuan hepsi oluyor. Teşekkür ederiz Başkanımıza. Bahçe kumları çok göçüktü. Yeniden düzenlenmesi için kum istedik. Hemen Cuma namazının ardından yerine geldi. Çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Eryılmaz Cengiz Ergün Manisagaz Malta Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title