Haberler

Malatya'daki Trafik Kazası

Kazada hayatını kaybeden 5'i öğretmen 6 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Malatya'da dün meydana gelen trafik kazasında yaşamını yitiren 5'i öğretmen 6 kişi cenaze töreni düzenlendi.

Öğretmenler Çetin Kuşbay, Derya Şahin, Alişan Ergen, Emrah Yaşar, Emine Coşkun ve şoför Bilal Andiç için Malatya Şehir Mezarlığında cuma namazı öncesinde tertip edilen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bu günün eğitim camiası için hüzünlü bir gün olduğunu söyledi.

"Hüznümüz büyük, elemimiz sonsuzdur" diyen Bulut, şöyle konuştu:

"Ülkemizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için Anadolunun her köşesinde, Hakkari'den Edirne'ye kadar her yerinde özverili bir şekilde çalışan değerli öğretmenlerimiz bazen hayatları pahasına bu çalışmayı sürdürmektedirler. Onlar eğitim ordumuzun gönüllerimizde yaşayan ölümsüz neferleridir. İşte bu eğitim neferlerimizden 5'ini yazık ki dün elim bir trafik kazasında kaybettik. Onlar Doğanşehir ilçemizin Gövdeli İlkokulu ve Ortaokulunun öğretmenleriydiler. Çetin Kuşbay, Derya Şahin, Alişan Ergen, Erhan Yaşar ve Emine Coşkun görevlerini ifa ettikten sonra kendilerine ait servis araçlarıyla Malatya'ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında hayatlarını kaybettiler. İnandıkları eğitim davası için hayatlarını feda ettiler. Biz bugün onları Allah'ın rahmetine tevdi ediyoruz. Allah'ın rahmeti geniştir. Cennetin en güzel makamlarında yer bulacaklardır."

Acılarının büyük olduğunu vurgulayan Bulut, vefat eden öğretmenleri unutmayacaklarını belirterek, "Kendilerine Allah'tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Eğitim camiasına sabır diliyoruz. Mekanları cennet, ruhları şad olsun" dedi.

Daha sonra, törene katılanlar cuma namazını kıldı. Cumanın ardından İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, cenaze namazlarını kıldırdı.

Cenaze törenine, Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutan Vekili ve 7. Ana Jet Üssü Komutanı Hava Tuğgeneral Attila Darendeli, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Yeni Malatyaspor Kulübü Başkanı Ertan Mumcu, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenci, CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanı Şevket Keskin ile vefat edenlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Derya Şahin ve Erhan Yaşar Malatya Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Çetin Kuşbay'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Yazıhan ilçesinin Durucası beldesine, Alişan Ergen'in cenazesi Yeşilyurt'a bağlı Gündüzbey beldesine, Emine Coşkun'un cenazesi Kayseri'ye ve Bilal Andiç'in cenazesiyse Battalgazi ilçesine gönderildi.

Olay

Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Gövdeli İlkokulu'nda görev yapan öğretmenleri taşıyan Bilal Andiç yönetimindeki 44 NS 615 plakalı minibüs, Malatya-Adana karayolu Tavşantepe mevkisinde 31 ASY 96 plakalı tırla çarpışmış kazada 6 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı. - Malatya

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Bulut Derya Şahin Hakkari Alişan Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Yüzde 40 ile ilk sırada çıktı! CHP'nin yerel seçim başarısının sırrı doğru aday seçimi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title